Regija
ŽUPLJANI ŽUPE PUNITOVCI DAROVALI KALEŽ MISIONARU VLČ. VLADIMIRU STUHLIJU

Kalež iz Slavonije
nosi na Madagaskar
Objavljeno 28. veljače, 2015.

PUNITOVCI - Osobito je svečano bilo na misnom slavlju u župnoj crkvi sv. Ladislava kralja u Punitovcima koje je predvodio misionar na Madagaskaru, salezijanac vlč. Vladimir Stuhli, u koncelebraciji domaćeg župnika, mr. Đurice Pardona, a kojem su nazočili i brojni vjernici punitovačke župe, filijalnih crkvi sv. Mihovila iz Josipovca Punitovačkog i Uznesenja Blažene Djevice iz Jurjevca Punitovačkog. Župljani su misionaru Vladi uručili kalež s pliticom i heklanom palom. Župljani ove župe u kojoj žive Hrvati (Punitovci) i pripadnici slovačke nacionalne manjine (Josipovac Punitovački i Jurjevac Punitovački) uručili su dar misionaru Stuhliju, inače rođenom Josipovčaninu koji Božju riječ propovijeda 28 godina na Madagaskaru, u povodu godišnjice njegova zaređenja.

- Za moje molitve ovaj kalež će biti nadahnuće u mom misionarskom djelovanju i podsjećat će me na moje selo, na moju župu i sve dobre ljude. Od srca vam hvala, i hvala župniku Đurici na dobroj suradnji - riječi su vlč. Vladimira Stuhlija.

Vlč. Stuhli župljanima je prikazao i film o životu na Madagaskaru, o misionarskoj službi, i svojemu radu u misijama. (M.M.)

Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

Najčitanije iz rubrike