Regija
USPJEH MLADOG PODUZETNIKA U PLETERNICI

Antun Štimac gravira
na metalu plastici i drvu
Objavljeno 28. veljače, 2015.
Uz pomoć Poduzetničkog inkubatora nabavio je CNC gravirku

PLETERNICA – Prije nekoliko mjeseci Antun Štimac uselio se u pleternički Poduzetnički inkubator i kao poduzetnik početnik počeo proizvodnju dijelova metalne galanterije laserskim plazma-rezačem metala. Posao i narudžbe počeli su polako stizati, a najviše posla odrađivao je za proizvođače kapija i ostale metalne galanterije za koje je laserom mogao proizvoditi vrlo precizne dijelove i elemente koje su bravari ugrađivali u kapije. No Antun Štimac, vlasnik tvrtke Prometal, nije na tome stao, već je osluškivao što zapravo kupci traže a čega nema u ponudi u Požeško-slavonskoj županiji, pa i šire.

– Svi su, osim plošnih detalja i ukrasa koje sam rezao iz čeličnih ploča, tražili i dijelove koje mogu ugraditi na kapije - gravirane slike, predmete, primjerice, grozd, konje i druge ukrase. Uz pomoć Poduzetničkog inkubatora, koji mi je pronašao natječaj za mikropoduzetnike na koji sam se javio i dobio 60 tisuća kuna iz programa HAMAG-mikro, uz samo jedan posto kamata, nabavio sam CNC gravirku i sav potreban materijal i evo već uhodavamo proizvodnju, a mogu gravirati na nekoliko vrsta materijala - drvu, plastici, metalu - zamjenjujući samo pojedine alate prema vrsti materijala. Mogu izrađivati natpisne ploče, razne ukrase, plakete i ostalo gdje je potrebno izraditi nešto u tehnici graviranja, bilo u duborezu bilo u 3D graviranju – kaže Antun Štimac.

Iznimno je zadovoljan smještajem u Poduzetničkom inkubatoru jer osim prostora, kojim se za sada koristi besplatno, dobiva i niz drugih usluga kao poduzetnik. I što je najvažnije, nalazi se u poslovnom okruženju pa mu i kupci u drugim tvrtkama u Inkubatoru nerijetko dođu i nađu neku uslugu za sebe. (AGM Kruna)

Antun je osluškivao potrebe - ljudi su tražili gravirane slike, predmete, konje i druge ukrase za kapije

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

Najčitanije iz rubrike