Regija
U POVODU SVJETSKOG DANA KASTRACIJE

Akcije u Virovitici i Zagrebu
Objavljeno 28. veljače, 2015.

Sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba 'Dumovec' i zagrebački Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, u suradnji s udrugom Laki iz Virovitice, Skloništem za životinje Virovitica, Gradom Virovitica i udrugom Prijatelji životinja, organizira akciju promoviranja udomljavanja i kastracije napuštenih i udomljenih životinja pod nazivom 'Udomljavanje je fora'. Akcija će se održati u subotu, 28. veljače 2015., od 9 do 15 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, i od 10 do 12 sati na Trgu kralja Tomislava (ispod sata) u Virovitici, gdje će ju osobno poduprijeti Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice.

Akcija se održava u povodu Svjetskog dana kastracije radi ukazivanja na kastraciju kao dokazanog načina spašavanja života životinja. Na informativnim štandovima dijelit će se edukativni letci i potpisivati peticija za zakonsku zabranu usmrćivanja životinja u skloništima. Posjetitelji će moći dobiti korisne informacije o odgovornom ponašanju prema kućnim ljubimcima i o brizi o njihovim potrebama, kao i informacije o radu skloništa te mogućnosti sudjelovanja i pomoći volontiranjem. Akciji će se u 11 sati pridružiti voditelj i komičar Mario Petreković, koji sve poziva na odgovorno skrbništvo.

Grad Virovitica jedan je od tek nekolicine hrvatskih gradova koji vode tzv. no kill sklonište, odnosno sklonište za životinje koje nema praksu usmrćivanja životinja nakon 60 dana boravka u skloništu. Sklonište za životinje Virovitica napominje da, unatoč nadljudskim naporima i trudu koji svakodnevno ulaže u dobrobit svojih štićenika, ovakvo utočište ne bi moglo opstati bez podrške Virovitičana, udruga i gradskih vlasti. (J.Kn.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike