Sport
BORNA - TENISKA VIJEST DANA

Ćorić: Ovo mi je jedna od najvećih
pobjeda, a protiv Federera
ću se boriti i uživati
Objavljeno 26. veljače, 2015.
Ćorić za finale igra s Rogerom Federerom

“Sretni gubitnik” Borna Ćorić pretvorio se u velikog pobjednika. Mladi hrvatski tenisač priredio je senzaciju u četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju i svladao trećeg igrača svijeta, Škota Andyja Murraya, s uvjerljivih 6:1, 6:3.

Tenis, sport općenito, ponekad piše doista nevjerojatne priče. Ćorić je jedna od njih. Poražen je u kvalifikacijama Dubaija, ali je upao u glavni ždrijeb kao “lucky loser” zbog ozljede i otkaza  Kohlschreibera i onda na putu do poluzavršnice pomeo trećeg na svijetu i upisao jednu od najvećih pobjeda u karijeri. Lani je dobio Rafaela Nadala u Baselu, ali Španjolac je tada imao zdravstvenih problema, dok je finalist ovogodišnjeg Australian Opena Murry na teren izašao potpuno zdrav. I doživio debakl. Tijekom 79 minuta igre nije mogao ništa mladoj hrvatskoj teniskoj zvijezdi.

- Iznenadio sam i sam sebe. Prije meča s Andyjem bio sam dosta umoran. Ovo je jedna od najvećih pobjeda, no da sam bolje servirao, mogao bih reći i da sam odradio najbolji meč u karijeri. Imao sam namjeru samo držati svoj nivo igre i ostati u izmjenama što je duže moguće, a jako dobro sam i trčao. Isplatilo se - izjavio je nakon meča 18-godišnji Ćorić.

Mladi Zagrepčanin prvi je tinejdžer u polufinalu Dubaija nakon Nadala 2006. Impresionira način na koji je dobio Murrayja, na terenu je izgledalo kao da je Škot “”lucky loser”.

- Još uvijek se mučim protiv najboljih igrača. Uvijek moram biti maksimalno spreman, i mentalno i taktički, jer samo se onda mogu s njima nadigravati - dodao je Ćorić.

Ovaj put se nije nadigravao, nego je nadigrao suparnika. Na svojem servisu izgubio je samo pet poena, nije Murrayu dopustio ni jednu break loptu, a prvim setom je protutnjao ostavivši dvostrukog Grand Slam pobjednika na samo jednom gemu. Kod vodstva 2:1 u drugom setu Ćorić je mogao do breaka, ali Škot se spasio dobrim servisima, no to je samo bilo odgađanje neizbježnog. U šestom gemu Ćorić je jednim sjajnim lobom ipak uzeo servis suparniku za vodstvo 4:2. Na Ćorićevu servisu za meč Škot je stigao do 0-30, imao čisti smeč za tri break lopte i zabio ga  u mrežu. Nakon toga je Borna je nanizao tri uzatsopna poena i stigao do jedne od najvećih pobjeda i drugog ATP polufinala u karijeri.

- Osim što nije griješio, igrao je jako solidno i kretao se odlično. Ja sam previše žurio i napravio puno pogrešaka - komentirao je treći tenisač svijeta koji je meč završio s 34 (ukupno 55) pogreške više od Ćorića.

Nakon Murraya dolazi Roger Federer. Ćorić meč za finale Dubaija igra protiv jednog od najboljih tenisača u povijesti.

- Protiv Federera ću se boriti i uživati. Nemam što izgubiti. Znam da će to biti težak meč, Federer je među najboljima u povijesti. Trebao bih odigrati na istoj razini kao danas, to mi je jako važno. Rezultat će onda doći, prije ili poslije - zaključio je Ćorić, koji se pobjedom nad Škotom prometnuo u svjetsku tenisku vijest dana. I. Liović

Možda ste propustili...

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike