Regija
OTKLONJENA OPASNOST ZA VOZAČE

Na cesti u Vinkovcima osvanula rupa duboka dva a duga pet metara!
Objavljeno 27. veljače, 2015.
Djelatnici ''Cestorada'' u redovnom obilasku uvidjeli su problem

VINKOVCI -U Dugoj ulici u Vinkovcima u blizini Trgovačkog centra ''Lidl'', gdje svaki dan prođe velik broj automobila, kamiona, kao i autobusa, na dijelu ceste došlo je do propadanja asfalta, pa je pukom srećom izbjegnuta tragedija.

Naime, cesta je na jednom dijelu počela pucati i pod težinom vozila gotovo propala. Djelatnik ''Cestorada'' koji je bio u ophodnji primijetio je veliko oštećenje na cesti, pa je pozvao mjerodavne iz gradskog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti kako bi se otklonilo oštećenje.

Kako u početku nije izgledalo da je riječ o tako velikom oštećenju, iz Ureda za komunalne djelatnosti Grada Vinkovaca mislili su samo površinski sanirati cestu, no s izlaskom na teren vidjelo se da je oštećenje znatno veće jer cestom prođe velik broj teških kamiona, pa je udubljenje na cesti bilo sve veće.

- Djelatnici ''Cestorada'' u redovnom obilasku grada uvidjeli su problem na cesti uz Trgovački centar ''Lidl''. Izišli smo na teren i kad smo skinuli površinski sloj, imali smo što i vidjeti, rupa dubine gotovo dva metra, a dužine oko pet metra. Pozvali smo djelatnike ''Cestorada'', koji su sanirali cestu kako se ne bi dogodila tragedija, jer je netko mogao poginuti, s obzirom na promjer rupe ispod površinskog sloja. Sva sreća da nitko nije nastradao, na vrijeme smo reagirali i sanirali cestu - istaknuo je Ivan Turda, v.d. pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Vinkovaca.

Stanari obližnjih kuća bili su zgroženi kad je skinut površinski sloj asfalta, iza kojeg je zjapila ogromna rupa, gotovo dva metra dubine.

- Moja kuća je odmah do tog oštećenja na cesti i svaki dan praktički izlazim automobilom na tu stranu ulice. Udubljenje na cesti, međutim, nije izgledalo u prvi mah tako opasno, ali kad se sve otvorilo, nisam mogao vjerovati da je tolika rupa ispod površine asfalta. Kako imam djecu i svaki dan su u automobilu, ostao sam zatečen što se moglo dogoditi da nije na vrijeme sanirano. Pukom srećom izbjegnuta je tragedija na cesti koja je jako prometna, jer vodi prema izlazu iz Vinkovaca, gdje je svaki dan puno automobila, kamiona i djece u autobusima. Nadam se da će se sad ovo u što kraćem roku sanirati i da će se sva oštećenja ukloniti - istaknuo je Samir Štiler, Vinkovčanin čija je kuća u neposrednoj blizini spomenutog oštećenja na cesti.

Mario KOKAJ
KRIVA JE KANALIZACIJA?

Prema riječima v.d. pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Ivana Turde pretpostavlja se da je na trasi kolektorske kanalizacije došlo do ispiranja, što je odnijelo materijal. Kako podzemne vode odnose pijesak u kanalizaciju i on nestaje, ostane rupa.

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike