Ekonomija
20. MEĐUNARODNI SAJAM GOSPODARSTVA, OBRTNIŠTVA I POLJOPRIVREDE

Danas otvorenje Viroexpa
Objavljeno 27. veljače, 2015.
Zemlja partner ove godine bit će Mađarska

Danas (petak, 27.2.2015.), s početkom u 12 sati svečano će biti otvoreno novo, jubilarno izdanje Viroexpa.

Ovaj je virovitički sajam kroz svojih dvadeset godina izrastao u vodeći regionalni sajam u Hrvatskoj uz redovito sudjelovanje izlagača “od Baltika na sjeveru do Mediterana na jugu, te od Kine i Indije s istoka do zapadnoeuropskih zemalja”.

Ovogodišnje izdanje donosi nastup izlagača iz 26 zemlje, a ni ovaj put nije napušteno pravilo da svaki put bude bar jedna nova zemlja izlagač. Ove će se godine prvi put sa svojim gospodarstvom i svojim specifičnostima predstaviti Kazahstan.

Zemlja partner ove godine bit će Mađarska koja na sajam dolazi s više od 50 izlagača na prostoru od 300 četvornih metara izložbenog prostora. Mađarska je jedina zemlja koja će tako drugi put nastupati kao zemlja partner, prvi put bila je 2004. godine. Ove je godine kao novina uveden novi partnerski termin - to je grad partner.

Ove godine to je Velika Gorica. Inicijativa je pokrenuta s njihove strane, budući da je mnogo poduzetnika s područja Velike Gorice bilo zainteresirano za dolazak na sajam.

Velika novost zapravo je i samo održavanje sajma u novom terminu, od 27. veljače do 1. ožujka.

- To je, uostalom, od nas tražila velika većina izlagača i posjetitelja te do sada nismo imali ni jednu primjedbu. Naprotiv, reakcije su pozitivne, svi su pozdravili promjenu termina - kaže Igor Andrović, direktor tvrtke Viroexpo d.o.o.

- Sajam “Viroexpo” ima veliko značenje za razvoj gospodarstva Virovitičko-podravske županije, jer se domaći poduzetnici imaju priliku predstaviti inozemnim poduzetnicima i posjetiteljima pa tako i povećati mogućnost za izvoz svojih proizvoda, a na sajmu se uspostavljaju i izravni kontakti s novim potencijalnim kupcima i tržištima. Da su gospodarske strukture svjesne važnosti našeg sajma, govori nam i to da smo među rijetkim, ako ne i jedini sajam koji već 20 godina bilježi rast u svim parametrima, kako u broju izlagača, tako i u broju posjetitelja i veličini izlagačkog prostora - kaže Andrović.

Organizatori i pokrovitelji su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije.

Dario KUŠTRO

Ove će se godine prvi put sa svojim gospodarstvom i svojim specifičnostima predstaviti Kazahstan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike