TvObzor
HRT: SERIJSKI MARATON

Najatraktivniji naslovi strane produkcije
Objavljeno 27. veljače, 2015.
Gledatelji će imati prilike ponovno gledati “Igru prijestolja”, “Kuću od karata”, “Povrh jezera”, “Braquo”, “Pad” i “Most”

Na Drugom programu Hrvatske televizije 1. ožujka počinje “Serijski maraton“, u kojem će gledatelji imati priliku ponovno vidjeti neke od najatraktivnijih i najnovijih serija strane produkcije.

Prvog vikenda u ožujku, tijekom subote i nedjelje od 22 sata pa do sve do 1 sat nakon ponoći, u “Serijskom maratonu” gledatelji će moći ponovno gledati prvu sezonu “Igre prijestolja“. Ljubitelji fantastike svakako će uživati u tom uzbudljivom spektaklu snimljenom u produkciji HBO-a prema uspješnoj seriji knjiga fantastike “Pjesma leda i vatre” Georgea R.R. Martina. “Igra prijestolja” priča je o sukobu dviju moćnih obitelji, dvoličnosti i izdaji, velikodušnosti i časti, borbi i pobjedi, a stekla je planetarnu popularnost i bezbroj obožavatelja.

Nakon raskošnog spektakla “Igre prijestolja“ gledatelje čeka deset epizoda “Kuće od karata”, jedne od najeminentnijih televizijskih serija posljednjih godina. Taj vrhunski politički triler odvest će vas iza kulisa moći, ambicije i korupcije modernog Washingtona, a nastao je suradnjom uglednog redatelja Davida Finchera, za Oscara nominiranog scenarista Beaua Willimona te oscarovca Erica Rotha. Temeljen je na istoimenoj hvaljenoj BBC-jevoj miniseriji, a glavni protagonist tog velikog televizijskog hita je Francis Underwood, kojeg je maestralno utjelovio oscarovac Kevin Spacey.

Nakon toga slijedi šest epizoda hit-serije “Povrh jezera” Oscarom nagrađene scenaristice i redateljice Jane Campion. Ta emotivna i nezaboravna priča smještena je na kraj svijeta. Radnja se zbiva na Južnom otoku Novog Zelanda, a glumačku ekipu predvode Elisabeth Moss, David Wenham, Peter Mullan i Holly Hunter.

Niz atraktivnih naslova nastavit će se s osam epizoda izvrsne kriminalističke serije "Braquo". Ta napeta priča prati život skupine policajaca koji će protiv svoje volje postupno tonuti u nasilje i paranoju dok odrađuju svoj policijski posao. Slijedi krimiserija “Pad” s Emmyjem i Zlatnim Globusom nagrađenom Gillian Anderson u glavnoj ulozi, a još ćemo gledati prvu i drugu sezonu švedsko-danske kriminalističke serije “Most” te drugu sezonu “Igre prijestolja“.

Pripremio: Nikola KUČAR
Možda ste propustili...

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

Najčitanije iz rubrike