TvObzor
HRT: THE VOICE- NAJLJEPŠI GLAS HRVATSKE

Održani prvi dvoboji
Objavljeno 27. veljače, 2015.
U prvoj emisiji dvoboja nastupila su po dva natjecateljska para mentora Ivana Dečaka i Tonyja Cetinskog, te po jedan par mentora Jacquesa Houdeka i Indire Levak

Prikazana je prva od četiri emisije vrlo zanimljivog i emotivnog dijela ovog pjevačkog natjecanja. 48 natjecatelja izborilo je mjesta u nekom od mentorskih timova, a u dvobojima taj će se broj prepoloviti. Svaki od mentora svojih 12 pjevača spaja u 6 posebnih natjecateljskih parova. Ti parovi u dvobojima pjevaju duete i dokazuju tko je od njih dvoje zaslužio ići dalje. Teška odluka koga poslati kući, a tko nastavlja natjecanje na njihovom je mentoru. Pritom savjetima i komentarima mogu pomoći mentorovi stručni suradnici, ali i drugi kolege mentori.

Mentori otpjevali Queen

U prvoj emisiji dvoboja nastupila su po dva natjecateljska para mentora Ivana Dečaka i Tonyja Cetinskog, te po jedan par mentora Jacquesa Houdeka i Indire Levak. Na samome početku showa atmosferu u ringu užarili su mentori izvedbom pjesme grupe Queen “We will rock you”, dok su njihovi natjecatelji ispunili prostor oko pozornice. Nakon tog zagrijavanja, došao je red na prave dvoboje.

Od Samante Vrbljanac i Brune Oberan mentorica Indira Levak očekivala je ratni spektakl, a to su ove natjecateljice i pružile izvedbom pjesme Arethe Franklin “Chain of Fools”. Pobjedu je odnijela Bruna.

Dario Došlić i Ante Brzić, “dobri divovi”, kako ih naziva njihov mentor Ivan Dečak, u dvoboju su pjevačke sposobnosti pokazali izvedbom pjesme “Crying in the Rain” grupe A-Ha, odnosno Everly Brothers u originalu. Natjecanje nastavlja Dario.

Dvoje dobrih prijatelja

Dvoje Dalmatinaca, Jure Brkljača i Romana Lalić Pejković, u dvoboju su se suočili izvedbom Oliverove pjesme “Stine“. Njihov mentor Tony Cetinski presudio je da je u tome je bio uspješniji Jure. Neven Stipčić i Ema Gagro, pravi souleri, prema riječima njihova mentora Jacquesa Houdeka, imali su zadatak izboriti se za prolazak pjesmom Luthera Vandrossa “Never Too Much”. U showu ostaje Ema.

Dvoje dobrih prijatelja, Daniel Jurišević i Melanija Purić, u dvoboju su se morali natjecati u izvedbi pjesme Pink i Natea Ruessa “Just Give Me a Reason“. Njihov mentor Ivan odlučio je da natjecanje nastavlja Daniel.

Iako su po stupnju glazbeničkog iskustva na suprotnim stranama, Andrija Kovačević i Sara Barbarić zajedničkim snagama su u dvoboju interpretirali pjesmu “It's Only Love” Bryana Adamsa i Tine Turner. Mentor Tony prolaznu ocjenu dao je Sari.

Bruna Oberan (Indira)

l 21-godišnja Bruna Oberan iz Požege studira na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Pjevanjem se, na poticaj oca glazbenika, počela baviti i prije nego što je s 9 godina upisala glazbenu školu, gdje je svirala klavir. U srednjoj je školi počela nastupati kao prateći vokal, a potom i kao solistica u svom bendu s kojim je nastupala čak u dalekoj Kini, gdje su proveli mjesec dana. Među najdraže nastupe ubraja one s Big Bandom Požega.

Dario Došlić (Ivan)

l 33-godišnji Dario Došlić živi u Zagrebu. Podrijetlom je iz Baćin Dola pokraj Nove Gradiške. Po struci je inženjer poljoprivrede, no odlučio je promijeniti smjer, pa sada studira glumu, a pjevanjem se profesionalno bavi 10-ak godina. Do sada je nastupio u mnogim mjuziklima i glazbenim predstavama. Ovim showom ostvaruje svoju ambiciju iz djetinjstva kada je htio sudjelovati u Turbo Limač Showu, ali je zakasnio s prijavom. Voli glasove svih bel canto pjevača.

Jure Brkljača (Tony)

l Jure Brkljača, 20-godišnji Zadranin, potječe iz glazbeničke obitelji od koje je naslijedio ljubav i interes prema glazbi. Kad se ne bavi glazbom, trenira krav magu, izraelsku borilačku vještinu. Jure se prijavio na The Voice jer to natjecanje smatra najboljim načinom da ostvari glazbeni san. Pjevački uzori su mu Oliver Dragojević i Toše Proeski.

Ema Gagro (Jacques)

l 28-godišnja Ema Gagro dolazi iz Malog Lošinja, a već neko vrijeme živi u Zagrebu. Na sate pjevanja krenula je dok je kratko vrijeme živjela u SAD-u. Gostovala je na albumu slovenskoga glazbenika Mihe Guština Guštija. Sudjelovala je u mjuziklima “Crna kuća” i “Footlose”, a članica je i zbora Izvor. Među omiljene glazbenike ubraja “Earth, Wind & Fire”, Erykah Badu, Whitney Houston i Mariah Carey.

Daniel Jurišević (Ivan)

l 26-godišnji Riječanin Daniel Jurišević trenutačno se bavi samo pjevanjem. Počeo je pjevati u klapama, pa onda nastavio u autorskom pop rock bendu DNA. Sada se nada samostalnoj karijeri. Završio je glazbenu školu i svira klavir. Od djetinjstva je nastupao na raznim festivalima te u sklopu manifestacija Zajednice Talijana Rijeka. Pjevački uzori su mu James LaBrie iz Dream Theatera i Nils K. Rue iz benda Pagan’s Mind.

Sara Barbarić (Tony)

l 19-godišnja Omišanka, Sara Barbarić, studentica je na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu. Ljubav prema glazbi usadili su joj brat i sestra, no nikakvog izvođačkog iskustva zasad nema pa se, na nagovor prijatelja, prijavila na ovo natjecanje kako bi se riješila treme. Pjevački uzori su joj Christina Aguilera, Janis Joplin, Aretha Franklin, Tom Jones i rock glazba starijeg datuma.

Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

Najčitanije iz rubrike