TvObzor
HRT

Treća sezona Sherlocka
Objavljeno 27. veljače, 2015.
Sve tri epizode treće sezone nagrađivane serije “Sherlock” HRT će prikazati u nedjelju, 1. ožujka, na drugom programu

Napokon smo dobili odgovor na pitanje koje nas je sve mučilo: Sherlock se vratio u trima novim avanturama punim akcije. Kako je to uspio? I kako će John primiti vijest da je njegov najbolji prijatelj lažirao svoju smrt?

Zahvaljujući sjajnoj glumi, duhovitom scenariju i intrigantnim likovima, "Sherlock" je, zasluženo, postigao svjetski uspjeh. Serija snimljena prema pripovijetkama Sir Arthura Conana Doylea godine 2010., 2011., 2012. i 2014. osvojila je više od 20 nagrada, među njima BAFTA-u za najbolju dramsku seriju, najboljeg epizodnog glumca (Martin Freeman kao dr. John Watson te Andrew Scott kao Jim Moriarty) i najboljeg scenarista (Steven Moffat), Peabody, Satellite za najbolju miniseriju te Critics' Choice Television Awards za najbolju miniseriju i najboljeg glumca u miniseriji (Benedict Cumberbatch). Cumberbatch je 2011. i 2012. za BAFTA-u bio nominiran u kategoriji najboljeg glumca, 2014. za Zlatni globus u kategoriji najboljeg glumca u miniseriji, a serija je od 2010. do 2014. bila nominirana i za 24 Emmyja.

Scenarij serije potpisuju Mark Gatiss, Steve Thompson i Steven Moffat, izvršni producenti su Beryl Vertue, Steven Moffat, Mark Gatiss i Bethan Jones, a redatelji Jeremy Lovering, Colm McCarthy i Nick Hurran.

SADRŽAJI EPIZODA

U prvoj epizodi, dvije godine nakon Sherlockove "smrti" dr. John Watson nastavlja sa životom. Ali budući da Londonu prijeti razorni teroristički napad, Sherlock priprema drsko uskrsnuće. No ako misli da će sve zateći onako kao što je ostavio, jako će se iznenaditi.

Sherlock se suočava s najvećim izazovom u životu u drugoj epizodi: naime mora održati govor kao kum na Johnovu vjenčanju. Ali nije sve baš kao što se čini. Nad svadbu se nadvila smrtna opasnost i netko možda neće doživjeti prvi ples sretnog para. Sherlock mora zahvaliti djeverušama, riješiti slučaj i zaustaviti ubojicu. Treća epizoda naziva “ His Last Vow” prati slučaj ukradenih pisama koje odvodi Sherlocka Holmesa u dug sukob s Charlesom Augustusom Magnussenom, Napoleonom ucjene i jedinim čovjekom kojeg iskreno mrzi. Ali kako se uhvatiti u koštac s neprijateljem koji zna slabosti svake važne osobe zapadnog svijeta?

Glavne uloge
Možda ste propustili...

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike