Sport
MLADOST ANTIN

Četvorici juniora iz Cibalije trebat će vremena za uigravanje
Objavljeno 26. veljače, 2015.

ANTIN - Mladost iz Antina, koja je jesenski dio završila na trećem mjestu Treće HNL “Istok”, počela je zimske pripreme za proljetni dio sa zakašnjenjem od dva tjedna u odnosu prema ostalim klubovima lige. Dogodilo se to zato što nije bilo riješeno trenersko mjesto nasljednika Gorana Meštrovića, koji je po dogovoru vodio momčad do kraja jeseni pa mu je istekla obveza, iako su u klubu bili zadovoljni njegovim radom. U međuvremenu su riješene neke obveze prema igračima, što je i bio uvjet Milanu Jankoviću povratka na mjesto seniorskog trenera antinskog kluba. On je odmah potom preuzeo funkciju trenera i počeo pripreme, iako su one kasnile. Usto, ni vremenski uvjeti nisu išle na ruku igračima, pa tako ni novom/starom treneru.

- Bilo je određenih kadrovskih problema i problema u funkcioniranju kluba. Zbog toga smo kasnili dva tjedna s pripremama. Tek prije tjedan dana dobili smo četiri igrača na posudbu iz Cibalije. Oni definitivno imaju kvalitetu, ali momčad nije dovoljno uigrana. Nedostajalo nam je i pripremnih utakmica - pričao je Janković.

Snijeg i hladno vrijeme onemogućili su dosta treninga, pa se dosta radilo bez lopte. U međuvremenu je u Cibaliju otišao Mario Tadić, Miroslav Prkić je pristupio Imotskom, dok su Marin Božić i Željko Novoselac zbog različitih razloga prestali igrati. Prkić i Božić su bili špice, Tadić standardni stoper, a Novoselac vezni igrač u momčadi. Zato su iz Cibalije stigli juniori Josip Stojanović, Zvonimir Filipović, Antun Severović i Josip Katalinić, koji je, na žalost, već na prvoj utakmici za novi klub, u Starim Jankovcima, pao te slomio ruku pa se ne zna kada će biti njegov povratak u momčad. U takvom ozračju Mladost dočekuje na svom stadionu Vukovar 1991.

- Imamo kvalitetnu momčad, većina igrača iz prošle godine ostala je na okupu. Treba nam još malo da se uigramo, što će, vjerujem, doći na svoje tijekom sezone. Zadovoljan sam općenito pristupom igrača tijekom priprema i očekujem da ćemo u proljetnom dijelu nastaviti tamo gdje smo stali jesenas - procijenio je Milan Janković, koji raspolaže sa sljedećim igračima: Pintarić i Raguž (vratari), Ivanković, Kovačević, Kuzmić, Maras, Lovrić, Cerovski, Andričević, Kujundžija, Knezović, Jančić, Šimunović, Lukadinović, Čajić, Stojanović, Filipović, Severović, Katalinić, te četvoricom juniora Mladosti: Rajković, Novokmet, Matanović i Pastor. U okviru priprema odigrane su test-utakmice: Otok - Mladost 3:1, Cibalia - Mladost 2:0, Mladost - HAŠK Sokol 5:2, HAŠK Sokol - Mladost 2:1 i Graničar - Mladost 2:2. Jučer je odigrana generalka u Antinu, a suparnik im je Radnički Vukovar, koji je odličan test za nedjeljnu utakmicu protiv HNK Vukovar 1991. A. Grgić

Najčitanije iz rubrike