Crna kronika
SUPRUŽNICI RANJENI U PUCNJAVI U PAVLOVCIMA OPORAVLJAJU SE U POŽEŠKOJ BOLNICI

Dr. Mandić: Napadača je trebalo liječiti, a ne poslati u istražni zatvor
Objavljeno 26. veljače, 2015.
Došlić nije rješavao problem dijalogom, već je konflikte akumulirao

Dan nakon ranjavanja pravosudnog policajca Željka Vinkovića (40) i njegove 30-godišnje supruge iz Pavlovaca, doznajemo da se oboje dobro oporavljaju.

- Kirurški su zbrinuti, dobro su i nomalno komuniciraju s okolinom. Nadamo se najboljem ishodu liječenja - doznajemo od dr. Ljube Begića, predstojnika kirurške službe Opće županijske bolnice Požega.

Podsjetimo, samoubojstvom 47-godišnjeg Ivana Došlića okončana je višesatna drama koja je u Pavlovcima u utorak započela oko 7 sati. Došlić je došao do kuće bračnog para Vinković i iz puške ispalio hitac u ulazna vrata iza kojih se nalazila 30-godišnjakinja. Potom je u dvorištu zatekao 41-godišnjeg pravosudnog policajca te upucao i njega.

U razgovoru sa sudskim vještakom psihijatrijske struke dr. Nikolom Mandićem, pokušali smo doznati je li epilog spora oko zemljišta mogao biti drugačiji.

- Koliko sam upoznat sa slučajem, 47-godišnjak je zasigurno imao doživljaj da mu je učinjena nepravda. Imali su konflikt, a on je bio osoba koja ne rješava problem dijalogom, već konflikte akumulira. To što je zbog prijetnji bio u zatvoru, kod njega je izazvalo dodatan konflikt - kazao je dr. Mandić. Psihijatar kaže da je 47-godišnjaka, umjesto u zatvor, trebalo poslati na liječenje jer sama činjenica da je počinio suicid kazuje da nije bio zdrav čovjek, već osoba kojoj se trebalo pomoći.

- Kao sudski vještak često viđam slučajeve da ljudi umjesto na liječenju završe u zatvoru, a to nije dobro ni za njih, kao ni za sve ostale. Boravkom u zatvoru sankcionira se njihovo ponašanje, ali im se ne pomaže onako kako bi se to moglo u bolnici da se takvo ponašanje i zaustavi - kazao je dr. Nikola Mandić.

Sandra LACIĆ
SINDIKAT: DAJTE ORUŽJE I PRAVOSUDNIM POLICAJCIMA

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) zatražio je da se pravosudnim policajcima omogući da imaju oružje i izvan radnog vremena. “Za razliku od policijskih službenika, pravosudni policajci osobno naoružanje imaju samo tijekom službe u kaznenim ustanovama i pravosudnim tijelima te tijekom preprate zatvorenika. Nemaju ga izvan službe, te se u slučaju napada izvan službe ne mogu obraniti od potencijalnih napadača”, upozorio je Siniša Kuhar, glavni tajnik SDLSN-a.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike