Osijek
PROGRAM PLUS: POMOĆNIK MINISTRA ZDRAVLJA POSJETIO OSJEČKU BOLNICU

KBC: Rad poslijepodne i vikendom smanjio liste čekanja i do 50 posto
Objavljeno 26. veljače, 2015.
Ovaj tjedan prijeći ćemo brojku od 10.000 pregledanih pacijenata, rekao je Korolija-Marinić

U operacijskoj sali Odjela za kardijalnu kirurgiju jučer poslijepodne obavljeno je čak 14 operativnih zahvata. Rezultat je to projekta PROGRAM PLUS, u povodu čega je jučer Klinički bolnički centar u Osijeku posjetio pomoćnik ministra zdravlja, doc. dr. sc. Dragan Korolija-Marinić, koji je naglasio da PROGRAM PLUS odlično napreduje.

- Ovaj tjedan prijeći ćemo brojku od 10.000 pregledanih pacijenata, a kad je u pitanju KBC Osijek, liste čekanja sad su se znatno smanjile. Primjerice, na magnet se čeka 40 posto dana manje nego ranije, odnosno sa 160 dana lista se skratila na 120. Značajan je pomak i za koronarografiju te gastroskopiju i kolonoskopiju, za što se sada čeka 30, a ne više 60 dana. Osječki je KBC danas srušio svojevrstan rekord, jer se radi u čak pet operacijskih sala gdje će se do 20 sati učiniti dodatnih između 20 i 25 operativnih zahvata - rekao je Korolija-Marinić, dodajući kako se može očekivati da se uz povećanu količinu posla do 15 posto liste čekanja znatno smanje te da pacijenti koji očekuju neki od dijagnostičkih postupaka koje bi čekali mjesecima, vrlo brzo dođu na red.

Da je PROGRAM PLUS dao znatne rezultate složio se i prof. dr. sc. Sven Kurbel, sanacijski upravitelj KBC-a Osijek, pojasnivši da se pomoću ovog programa rješavaju dijagnostičke pretrage i intervencije s najvećom listom čekanja, poput endoskopije ili koronarografije, dok je jedini magnet u osječkom KBC-u sada u pogonu i tijekom vikenda. Inače, sanacijski upravitelj odlučit će koji će dijagnostički postupak, odnosno operativni zahvat biti organiziran u poslijepodnevnim satima srijedom i u dane vikenda, ovisno o duljini liste čekanja i trenutačnoj situaciji. Pomoćnik ministra pak obećao je kako su plaćeni radni sati liječnicima bio nulti uvjet za početak provedbe ovoga programa. M. Mihelić

RADILO SE U PET OPERACIJSKIH SALA

Na Kliničkom odjelu za kardijalnu kirurgiju jučer poslijepodne operiralo se sve do 20 sati.

- Operiramo u pet sala i danas nam je prvi put da radimo prema PROGRAMU PLUS. Za sada ide sve prema planu, sve što smo predvidjeli, mi ćemo i operirati. Radi se i nije naporno. Mi kirurzi i inače smo naučeni na dežurstva i često operiramo satima - poručio je dr. sc. Ranko Ugljen, voditelj Kliničkog odjela.

Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike