Regija
VRIJEDNA DONACIJA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE DVD-IMA

Uručeno 10 pumpi, 90
kaciga i 360 vatrogasnih odjela
Objavljeno 25. veljače, 2015.

ĐAKOVO – Župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić jučer je u prostorijama DVD-a Đakovo predstavnicima dobrovoljnih vatrogasnih društva s područja Osječko-baranjske županije uručio donaciju opreme vrijednu oko pola milijuna kuna. Riječ je o deset vatrogasnih pumpi, 90 vatrogasnih kaciga i 360 vatrogasnih odijela. Župan Šišljagić tom je prigodom istaknu kako su u cjelokupnom sustavu zaštite i spašavanja dobrovoljna vatrogasna društva, kao i profesionalne postrojbe, izuzetno bitan element u zaštiti spašavanja materijalnih dobara, ali i ljudskih života.

- Osječko-baranjska županija svake godine osigurava sredstva kako za financiranje Vatrogasne zajednice OBŽ-a, tako i za 145 DVD-a na području županije. Vatrogastvo ima oko 6,5 tisuća članova na području županije. Ovdje u Đakovu, prigoda je da osiguramo materijalna sredstva u smislu osobne zaštite za vatrogasce. Ova oprema bit će korisna dobrovoljnim vatrogasnim društvima s nadom i željom da će se koristiti što je manje moguće - kazao je župan Šišljagić.

Dodao je i kako za financiranje Vatrogasne zajednice Županija svake godine izdvaja između milijun i pedeset, i milijun i sto tisuća kuna.

– Prošle godine izdvojili smo 320.000 kuna za vatrogasna društva i različite aktivnosti koje su imali, te pola milijuna kuna za kapitalne investicije u vatrogastvu. Oko dva milijuna kuna Županija godišnje izdvaja za vatrogastvo na ovom području - rekao je župan.

Nikica Mužević, predsjednik Županijske vatrogasne zajednice, kazao je kako dobrovoljna vatrogasna društva daju veliki obol zaštiti od požara, kao i od nepogoda.

– U prošloj godini imali smo daleko više intervencija tehničke prirode nego što su to bile intervencije na požarima. Bilo je više od 50 posto tehničkih intervencija kod poplava. Vatrogasci u svojim naseljima daju veliku zaštitu stanovnicima i štete su mnogo manje. Podjela ove opreme namijenjena je upravo tim društvima na selima koja su udaljena od vatrogasnih središta - kazao je Mužević.M.Muškić

Oko dva milijuna kuna Županija godišnje izdvaja za vatrogastvo na svom području

Možda ste propustili...

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike