Crna kronika
SMRT MAJKE I SINA PODSJETILI GRAĐANE DA JE ZABRANJENO ORUŽJE OPASNO ZA SVE LJUDE U OKOLICI

Nakon tragedije u Bijelom Brdu građani počeli masovno vraćati bombe i oružje
Objavljeno 25. veljače, 2015.

OSIJEK - Građani su počeli masovno vraćati oružje i bombe koje su čuvali u svojim domovima nakon tragedije u Bijelom Brdu, kada su u eksploziji odbačene bombe poginuli Zarifa Hadža (37) i njezin 7-godišnji sinčić Samir, dok je još troje djece ozlijeđeno.

- U ponedjeljak su građani dragovoljno predali ručnu bombu M-75 i 279 komada streljiva na području Dalja, ručnu bombu M-75 te 413 komada streljiva na području Vardarca, te jednu ručnu bombu na području Antunovca. Dvije ručne bombe M-75 i tri komada streljiva predani su na području Đurđenovca te dvije bombe M-75, 20 komada streljiva i četiri nabojnika na području Osijeka - doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić iz PU osječko-baranjske.

Još četiri ručne bombe predala je 38-godišnjakinja iz Dalja koja je opasna sredstva pronašla čisteći garažu. Tri ručne bombe M-52 i ručnu bombu M-79 AF-1 policijski je pirotehničar, kao i sva prethodno navedena sredstva odnio na sigurno, a naknadno će se uništiti.

Istoga dana jedna osoba je policiji u Požegi predala pušku i više od tisuću komada streljiva. Druga osoba na istom je području predala tri puške s pripadajućim spremnicima te nekoliko stotina komada streljiva.

Na žalost, građani su počeli masovno dragovoljno predavati oružje tek kada se dogodila tragedija. Da ih je više predalo policiji bombi ranije, tragedija u Bijelom Brdu možda se ne bi dogodila.

Iz policije podsjećaju građane da i dalje mogu predati opasna sredstva i da za to neće dobiti nikakvu kaznu.

- Policija poziva i apelira na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, ili eksplozivna sredstva, neka ih dragovoljno predaju. Dovoljno je nazvati na broj telefona 192 i na dogovorenu adresu doći će policajci u civilnoj odjeći u civilnom automobilu, tako da se nitko ne mora osjećati neugodno što mu je policija došla pred vrata - pozvao je Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Sandra LACIĆ
NEKI SAMI DONOSE BOMBE, ČAK I GRADSKIM PRIJEVOZOM

- Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje da ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja - pozvao je Darijo Premec. Kako neslužbeno doznajemo, događa se da građani u dobroj namjeri donesu opasna sredstva čak i vozeći se gradskim prijevozom. Opasna sredstva ne treba dirati, jer postoji velika opasnost od njihovog aktiviranja.

I ONI SU NASTRADALI

Od odbačenih bombi i oružja, ali i onih čuvanih u kućama i ranije su stradavali ljudi u Slavoniji.

l svibanj 2010. - u eksploziji ručne bombe teško je ozlijeđen 12-godišnji dječak u Bilju.

l listopad 2013. - u Lipiku je teško ozlijeđen 17-godišnji mladić koji je ručnom pilom pokušao prerezati zrno protuavionskog rasprskavajućeg streljiva.

l ožujak 2012. - dok je 52-godišnjak s prijateljima palio granje kod Poganovaca, zapalila se odbačena najlonska vrećica u kojoj je eksplodirala odbačena tromblonska mina.

OBITELJI HADŽA TREBA POMOĆ

Ako netko želi pomoći Fatonu Hadži koji je ostao sam s petero djece, može to učiniti uplatom u Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. na broj računa: HR48 2500 0093 1053 7649 9.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi