Crna kronika
MUP U POTRAZI ZA LOPOVIMA

Jedan ukrao bankovnu karticu i PIN,
drugi uzeo novac na bankomatu
Objavljeno 25. veljače, 2015.

Bjelovarska je policija objavila fotografiju muškarca koji je ukradenom karticom 66-godišnjakinje podigao novac s njezina računa. Naime, 9. veljače nepoznati je muškarac došao 66-godišnjakinji u Ulici Antuna Mihanovića u Bjelovaru i predstavio se kao agent prodaje za televizijsku uslugu. Žena ga je pustila u stan, a nakon što joj je ponudio razne pakete, odlučila je pristati na jedan paket, koji je morala platiti 200 kuna u gotovini. Kako nije imala gotovinu kod sebe, muškarac joj je ponudio plaćanje karticom tekućeg računa preko uređaja za plaćanje koji je imao kod sebe.

- Zatražio je da, najvjerojatnije, u njegov mobilni telefon unese svoj PIN, a potom je zatražio čašu vode te iskoristio situaciju kada se žena okrenula i sa stola ukrao karticu tekućeg računa - priopćila je PU bjelovarsko-bilogorska.

Istragom je utvrđeno da je drugi nepoznati muškarac podignuo nekoliko tisuća kuna s bankomata karticom 66-godišnjakinje, a na sličan način oštećena je i starija žena s područja Križevaca. Policija je objavila fotografiju osobe za koju se sumnja da je podizala novac s bankomata ukradenim bankovnim karticama.

Iz policije pozivaju građane da, ako raspolažu korisnim informacijama o osobama koje su sudjelovale u tim krađama, o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu na telefonski broj 192.S.Lacić

Lopov se predstavio kao agent prodaje za televizijsku uslugu

NE PUŠTAJTE IH U STAN

Ne puštajte osobe u svoj dom bez utvrđivanja o kome je riječ! Ako se osoba predstavi kao službena osoba, tražite od nje službenu iskaznicu. Pitajte je tko je, odakle je i što hoće od vas. Kada ste sami u stanu ili kući, ne dajte to do znanja sumnjivim osobama te zamolite nekoga od susjeda da vam se pridruži.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike