Regija
GODIŠNJA SKUPŠTINA KUD-A ZAVIČAJNOG DRUŠTVA "RAMA"

Žele na gostovanje u Ramsku dolinu
Objavljeno 25. veljače, 2015.

PLETERNICA - KUD Zavičajno društvo “Rama” Pleternica održao je godišnju skupštinu kojoj su prisustvovali predstavnici više kulturno-umjetničkih društava iz Požeštine te čelnici grada Pleternice i Županije. Predsjednik “Rame” Jure Vidakušić pritom se osvrnuo na aktivnosti u prošloj godini kojih je bilo iznimno mnogo - sudjelovanje na pleterničkim maškarama, potom na “Sarmijadi” tjednika Kronika u Požegi, “Papučkim jaglacima” u Velikoj, smotrama folklora u Pleternici, Kaptolu, Garešnici, Bjeliševcu, Brčkom… Nastupili su i u emisiji “Lijepom našom”, organizirali humanitarni koncert u požeškom kazalištu, u Buku se prisjetili žrtava Vukovara, sudjelovali na devetnici Gospi od Suza i Tijelovskoj procesiji, sudjelovali na Etnosusretima Požeštine… Kao i obično, u prosincu su organizirali smotru “Običaji starog zavičaja” koja je okupila kulturno-umjetnička društva manjina iz Požeštine i okolice.

– Posebno smo ponosni na film o Ramcima koji je ovdje tjedan dana snimala Hrvatska televizije, a koji će biti prikazan ove godine - istaknuo je Vidakušić.

Na uspješnom radu Ramcima su čestitali predstavnici Češke besede iz Kaptola, KUD-a “Požeška dolina” iz Požege, HKUD-a “Slavonija” iz Jakšića, KUD-a “Svilenka” iz Buka, Češke besede iz Bjeliševca, Matice slovačke i Udruge “Tomo Perić”.

– Ramci su svojim dolaskom oplemenili naš kraj - rekla je gradonačelnica Antonija Jozić.

– Dolazak ovolikog broja ljudi i KUD-ova na ovaj skup najbolje svjedoči koliko ste dobro radili – dodao je župan Alojz Tomašević. Saborski zastupnik Franjo Lucić kazao je kako s Ramcima prijateljuje od 1971. godine te je izrazio želju da se to prijateljstvo prenese i na mlađe generacije.

U ovoj godini KUD Zavičajno društvo “Rama” planira također niz nastupa na smotrama u Hrvatskoj i izvan nje, a posebna im je želja otići na gostovanje u Ramu. U tome im je pomoć obećala gradonačelnica koja je najavila kako će i osobno poći s njima.(AGM KRUNA)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

3

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad