Regija
NAŠICE USKORO DOBIVAJU SREDNJU E-ŠKOLU

U Našicama digitalna matematika, fizika, biologija i kemija
Objavljeno 24. veljače, 2015.

NAŠICE - Među prvih 150 hrvatskih škola koje će se uključiti u pilot-projekt ''e-Škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola'', vrijedan 300 milijuna kuna, našla se i Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice. U prvoj fazi ove jeseni informatizacija kreće u prvih 20 škola (za sada nije poznato je li i našička među njima), dok će se ostalih 130 uključiti početkom 2016. godine. Do kraja 2017. godine sve bi pilot-škole trebale imati digitalnu nastavu iz matematike, fizike, biologije i kemije. Ti predmeti odabrani su da probno budu odjeveni u digitalno ruho jer se pokazalo da na tržištu postoji manjak stručnjaka iz tih struka.

Kroz projekt bi se školi trebalo omogućiti korištenje suvremenih tehnologija, digitalnih obrazovnih alata i sadržaja u nastavi. Tako će škola dobiti novu opremu, optičku vezu, odnosno širokopojasni pristup mreži, a novcem će biti pokrivena i edukacija nastavnika te ostalog osoblja. U planu je da se najmanje jedna učionica opremi pametnim ekranima i sustavom za upravljanje učionicom koji trebaju pridonijeti boljoj komunikaciji nastavnika i učenika.

- Nastavnicima će se omogućiti primjena suvremenih metoda i alata u učenju i poučavanju, uključujući i primjenu digitalnih obrazovnih sadržaja, a stručnom osoblju dodatne mogućnosti praćenja napretka učenika te sukladno tome razvoj individualnog pristupa svakom učeniku ovisno o potencijalima - pojasnile su koordinatorice projekta Barbara Knežević i Sanja Kurucić.

Učenicima projekt e-Škola, osim susreta s privlačnom digitalizacijom, omogućuje da kroz zabavni pristup nastavi i veću motiviranost sami prate vlastiti napredak, a roditeljima da aktivnije sudjeluju u obrazovanju i razvoju djeteta kroz bolju komunikaciju sa školom. S.Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike