Osijek
CARNET OBJAVIO POPIS PRVIH 150 ŠKOLA U NACIONALNOM PILOT-PROJEKTU

Šest škola iz Osijeka i
okolice postaje e-škola
Objavljeno 23. veljače, 2015.

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet objavila je popis prvih 150 škola koje će se u sljedeće tri godine uključiti u nacionalni pilot-projekt pod nazivom “e-Škole: Razvoj sustava digitalne zrelosti škola”. Među njima je i šest škola iz Osijeka i okolice, pet osnovnih i jedna srednja. To su OŠ Vijenac, OŠ Franje Krežme, OŠ Mladost, OŠ “Vladimir Nazor” Čepin, OŠ Tenja te Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića.

U CARNetu kažu da će u prvoj fazi implementacije tog pilot-projekta, koja počinje na jesen ove godine, sudjelovati 20 škola, a ostalih će se 130 škola uključiti početkom 2016. Sve su odabrane škole iskazale jasnu želju za uvođenjem informacijskih i komunikacijskih tehnologija u svoje obrazovne i poslovne procese.

- Mi smo se još prije uključili u proces digitalizacije škole tako što smo umjesto papirnatih od rujna 2013. uveli e-dnevnike. To što nas je CARNet uvrstio u odabrane škole, mnogo nam znači. To će pridonijeti kontinuitetu u primjeni digitalne tehnologije, povećat će informatičku pismenost učitelja i učenika, kao i njihovo znanje iz tog područja. Uz to, očekujem bolju opremljenost škole, više pametnih ploča, tableta i još više edukacije za učitelje i učenike - kaže Ilija Pavić, ravnatelj OŠ “Vladimir Nazor” iz Čepina. Uz to, dodaje, njihova škola već jest, a i ubuduće će biti, primjer dobre prakse u primjeni informatičkih tehnologija. Njihova kolegica, prof. informatike Maja Jurić Babaja, voditeljica Županijskog stručnog vijeća iz informatike, prenosi ta znanja i kolegama iz drugih osnovnih škola.

Inače, CARNetov projekt “e-Škole: Razvoj sustava digitalne zrelosti škola” vrijedan je 300 milijuna kuna, a izazvao je ogromno zanimanje škola iz cijele Hrvatske. Naime, na javni poziv za sudjelovanje u pilot-projektu do 20. siječnja prijavilo se čak 705 škola.

V. Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike