Regija
DAN OTVORENIH VRATA U VINKOVAČKOJ TEHNIČKOJ ŠKOLI

Želja im je privući osmaše u tehničke znanosti
Objavljeno 24. veljače, 2015.

VINKOVCI - Tehnička škola Ruđera Boškovića organizirala je jučer četvrti Dan otvorenih vrata u nazočnosti pomoćnice ministra znanosti, obrazovanja i sporta Sabine Glasovac.

- Na ovaj način šaljemo poruku učenicima osmih razreda da mogu pogledati koje programe izučavamo kako bismo im olakšali upis u srednju školu. Svake godine je sve veći odaziv učenika u svim smjerovima naše škole. Ove godine upisali smo 27 razreda, a sljedeće godine imamo u planu razred više. Planiramo ispred škole postaviti punionicu za električne automobile jer škola na svom krovu već ima postavljene solarne panele koji proizvode zelenu energiju - istaknuo je ravnatelj škole Mate Vukušić.

Sabina Glasovac ovom prigodom je istaknula:

- Izuzetno mi je drago što imam priliku dati podršku Tehničkoj školi u onom što ona radi. Koristim priliku čestitati školi što je ušla među 150 škola u kojima će se provoditi pilot-projekt e-škole. Nema puno škola u Hrvatskoj u kojima se na ovakav način prezentira rad i pokušava animirati učenike osmih razreda za upis u srednju školu. Put kojim ide ova škola je dobar put i ministarstvo će ih i dalje pratiti.

Kao i svake godine, Tehnička škola priredila je lepezu programa da se učenici što bolje mogu informirati o radu te škole, te su pokazali što radi građevina, arhitektura, kako izgleda učionica robotike i kako učenici programiraju robote. Osim toga, mogli su vidjeti 3D printer, laboratorijsku opremu i jednog robota.M.Kokaj

Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

DANI FRANKOFONIJE U SŠ MARKA MARULIĆA

Upoznali francuski film, osmislili strip

Najčitanije iz rubrike