Novosti
PREDSJEDNIK NARODNE STRANKE - REFORMISTA O PRVIM DANIMA VLADE ZORANA MILANOVIĆA

Čačić: Vlada je opstruirala važne investicijske projekte radi prikupljanja vlastitih jeftinih političkih bodova
Objavljeno 22. veljače, 2015.

Predsjednik Narodne stranke - reformista Radimir Čačić, gostujući u emisiji HRT-a Nedjeljom u dva, rekao je kako se još nije umorio od politike, te dodao kako nema snage oduprijeti se želji da sudjeluje u društvenim i političkim zbivanjima.

Hoće li Josipović ostati aktivan u politici, Čačić kaže da će ovisiti o tome koliko je on sam spreman prihvatiti izazove i poraze. Svakako ga smatra vrijednim doprinosom na političkoj sceni na prostoru lijevog centra. Vrlo je obrazovan, ugledan i odmjeren, rekao je Čačić.

Upitan o komunikaciji između premijera Zorana Milanovića i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, rekao je kako očekuje da će biti ispod razine jedne ozbiljne zemlje kakva želimo biti. Poruke koje imamo prilike čuti prizemne su i nadam se da će se jedno od njih dvoje što prije maknuti od njih, dodao je. S obzirom na to da poznaje premijera Milanovića, Čačić vjeruje da će predsjednica biti ta koja će popustiti.

Tematsku sjednicu Vlade, za koju se predsjednica zalaže, smatra dobrodošlom. Ta bi sjednica dala bar neki dašak optimizma, a za duh nacije, za građane je to vrlo važno. Velikih pomaka neće biti jer smo u izbornoj godini, ali je pozitivno ozračje veoma važno, istaknuo je Čačić.

U razgovoru je kritizirao vladu Zorana Milanovića, rekavši da je loša vlada u kojoj ima spremnih opstruirati mnoge važne investicijske projekte radi prikupljanja vlastitih jeftinih političkih bodova.

Čačić je rekao i kako vjeruje da će mandat za sastavljanje vlade nakon sljedećih izbora dobiti Tomislav Karamarko. Nisam siguran da će imati apsolutnu većinu u Saboru, ali većinu svakako, istaknuo je. Dodao je kako vjeruje da će njegovi reformisti biti parlamentarna stranka s dva zastupnika.(V.T.)

Možda ste propustili...

PARLAMENTARNI IZBORI 2024. KAMO ĆE HRVATSKA?

Dan odluke: 2302 kandidata, 151 mjesto