Regija
DVIJE GODINE RADA

Socijalna samoposluga Vinkovci oskrbljuje 700 obitelji, police nikad nisu prazne
Objavljeno 23. veljače, 2015.

Vezani članci

JAGODNJAK OBILJEŽIO DAN SOCIJALNE PRAVDE

Čobanijada za školsku kuhinju siromašnoj djeci

VINKOVCI - Udruga “Mladi protiv gladi” pokrenula je Socijalnu samoposlugu u Vinkovcima u veljači 2013. godine s ciljem prikupljanja i podjele namirnica i higijenskih potrepština za najugroženije građane Vinkovaca i okolice, resocijalizacije navedenih osoba te osvještavanja mladih o problemu siromaštva u Vinkovcima, a ove je godine obilježila drugu godišnjicu. “Socijalna samoposluga je mjesto koje spaja one koji imaju s onima koji nemaju, ona je mjesto koje daje sigurnost onima koji se nađu u krizi da se imaju kome obratiti kada su na rubu. Bitno je napomenuti i kako je Socijalna samoposluga u cijelosti volonterski projekt, u kojem aktivno sudjeluje 20-ak volontera. Trenutačno imamo oko 700 obitelji. Svaki petak na vratima redovno imamo desetak novih korisnika. Na kraju moram istaknuti da nam se ni jednom nije dogodilo da su nam police ostale prazne, što znači da su ljudi spremni pomoći i da su osjetljivi na socijalno ugrožene”, istaknula je Jelena Gilja, predsjednica udruge “Mladi protiv gladi”.

Gilja je navela akciju prikupljanja namirnica iz 19 škola, o čemu je nešto više rekla pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i šport, Jadranka Mustapić-Karlić. “Ovo je hvalevrijedna akcija u kojoj je naš odjel animirao sve učenike osnovnih i srednjih škola. Akcija je postigla dobar uspjeh tako da je dogovoreno da ćemo je ponoviti i za uskrsne blagdane”, istaknula je Jadranka Mustapić-Karlić.

Prostore samoposluge blagoslovio je župnik Župe sv. Vinka Pallottija, pater Ilija Sudar. Na kraju su uručene zahvalnice volonterima, kao i onima koji su postali karikom u lancu solidarnosti. (M.K.)

Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike