Crna kronika
STRAVIČNA TRAGEDIJA U BIJELOM BRDU

Devetogodišnjak je okrvavljen ponavljao:
Mama je mrtva! Mama je mrtva!
Objavljeno 21. veljače, 2015.
U EKSPLOZIJI RUČNE BOMBE POGINULI 7-GODIŠNJI DJEČAK I 36-GODIŠNJA ŽENA, POVRIJEĐENO JOŠ DVOJE DJECE

BIJELO BRDO – Stravična tragedija u kojoj su poginuli majka i sin dogodila se danas oko 11,37 sati u Ulici kralja Zvonimira u Bijelom Brdu. U eksploziji najmanje jedne ručne bombe poginuli su Zarifa Hadža (37) i 7-godišnji Samir. Od eksplozije je ranjeno još dvoje Zarifine djece i to 9-godišnji Valentino i 8-godišnja Indira.
Kako doznajemo djeca Zarife i Fatona Hadže pronašla su tri ručne bombe na nogometnom igralištu koje se nalazi 300-tinjak metara od njihove kuće. Ne znajući o kakvim je opasnim stvarima riječ djeca su najmanje dvije bombe odnijela kući i igrala se s njima do trenutka strašne tragedije. Nakon što je odjeknula eksplozija iz kuće su izletjeli susjedi, a ubrzo je stigao i Fatonov brat Bajram. Susjeda Suzana Djetelić, koja živi nekoliko kuća dalje, istrčala ja na ulicu i vidjela okrvavljenog Valentina kako istrčava  kuće. Upitala ga je „Valentino što je bilo?“, na što joj je on u šoku odgovorio ponavljajući: „Mama je mrtva! Mama je mrtva!“
Susjeda je otrčala u kuću Hadžinih i zatekla stravičan prizor. Zarifa je ležala na podu, a njezin mrtvi 7-godišnji sin ležao je odmah pokraj nje. U kući je zatekla u šoku i ozlijeđenu Indiru. U trenutku eksplozije u kući se nalazilo još jedno dijete u dobi od tri godine koje srećom nije ozlijeđeno. Prema dostupnim informacijama malenoj Indiri ozlijeđene su noge, dok za Valentina za sada nije poznato koliko teško je ozlijeđen. Oboje su prevezeni u Klinički bolnički centar Osijek gdje su operirani.
Supružnici Hadža u Bijelo Brdo su se iz Osijeka preselili prije osam godina, Fatonov brat Bajram kratko je govorio gledajući očevid policije.
-Sramota je što postoje idioti koji bombe ostavljaju na igralištu gdje se svakodnevno igraju djeca. Više ništa mi ne može vratiti šogoricu i dvoje nećaka, a nadam se samo da će drugo dvoje ozlijeđenih nećaka biti dobro, kazao je Bajram i dodao da je još jučer njegov brat  s djecom čuvao ovce na istom tom igralištu gdje su bombe djeca pronašla. Unatoč svakodnevnim upozorenjima policije građanima da bez ikakvih sankcija predaju bombe i oružje neodgovorni pojedinski opasne stvari ostavljaju posvuda i krivci su za još dva izgubljena života.

Milan BUGARIĆ/Sandra LACIĆ

U KUĆU PRVO UŠAO PIROTEHNIČAR

Nakon što je na mjesto događaja došla policija i ogradila kuću, pozvan je pirotehničar. Nije se znalo koliko bombi su djeca točno donijela te je pregledao cijelu kuću da eventualno ne bi došlo do daljnjeg stradavanja.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi