Novosti
IZAŠLI U SUSRET NEMOĆNIMA

Policija dolazi na vrata napraviti dokumente
Objavljeno 20. veljače, 2015.

Policijska uprava osječko-baranjska od siječnja ima mogućnost korištenja prijenosnog šaltera s opremom. Prijenosni šalter koristi se radi poboljšanja usluge rješavanja upravnih poslova, a samim tim i omogućavanje građanima lakšeg ishođenja dokumenata.

- Službenici koji rade po upravnim poslovima koristit će šalter za izlazak do starijih, teško bolesnih, nemoćnih i osoba s invaliditetom, kao i do područja na kojima postoji potreba za rješavanje upravnih poslova u suradnji i dogovoru s jedinicama lokalne uprave i samouprave - kaže Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Građani koji spadaju u navedene kategorije mogu iskoristiti mogućnost mobilnog šalterskog ureda te ishoditi potrebne osobne isprave, odnosno mogu prijaviti i odjaviti prebivalište i boravište, podnijeti zahtjev za osobnu iskaznicu, putovnicu, vozačku dozvolu te registrirati vozilo.

- Napominjemo da je riječ o projektu koji je prije svega namijenjen poboljšanju kvalitete života građana i njihovu jednostavnijem rješavanju statusnih pitanja. Treba napomenuti još da građani koji imaju potrebu koristiti usluge mobilnog šaltera za izradu dokumenata moraju imati po jednu biometrijsku fotografiju za osobnu iskaznicu i putovnicu dimenzija 3,5x4,5 centimetara, a za vozačku dozvolu 3,0x3,5 centimetara - kazao je Premec. Glasnogovornik je pozvao građane, a posebno one kojima je otežan dolazak u policijsku postaju ili sjedište policijske uprave da iskoriste ovu pogodnost i preko mobilnog šaltera obave potrebne upravne poslove. S.Lacić

Možda ste propustili...

NEZDRAVA PREHRANA I FIZIČKA NEAKTIVNOST

Povišeni kolesterol i kod djece

PRAVNICI JASNI U STAVU O PONAŠANJU PREDSJEDNIKA REPUBLIKE

Upozorenje Ustavnog suda neće poremetiti formiranje nove vlasti

Najčitanije iz rubrike