Novosti
KARAMARKO OTKLONIO SVE SUMNJE

Bajić bez potpore HDZ-a za mjesto ustavnog suca
Objavljeno 21. veljače, 2015.

Na pitanje hoće li HDZ glasovati za Mladena Bajića za ustavnog suca, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je odgovorio kako je to hipotetsko pitanje o kojem se još nije raspravljalo i da je pitanje hoće li se Bajić kandidirati. Nakon što su mu novinari rekli da se on kandidirao, rekao je kako će se “to morati malo razmotriti, ali ne vjeruje da Bajić ima šansu kod HDZ-ovih ljudi”.

Novinari su ga zamolili i da komentira napise u Novom listu koji piše da su on i glavni tajnik Milijan Brkić u sukobu zbog imenovanja Mate Radeljića za savjetnika predsjednice za unutarnju politiku, Karamarko je te novine usporedio s negdašnjim satiričkim listom “Kerempuhom”, dodajući da pišu dobre viceve.

- To je laž, ali valjda je i to nekakav instrumentarij u novinama da postignu nekakve efekte. Gospodin Brkić i ja se nismo posvađali niti se svađamo, niti se možemo posvađati jer 23 godine odlično surađujemo - rekao je Karamarko.

Dodao je kako “nema govora da bi se posvađali zato što je predsjednica uzela jednu, a ne drugu osobu za savjetnika”.

Za odluku Ive Josipovića da se ne vraća u SDP rekao je kako se ne želi petljati u njegove odluke, ali, kako je ocijenio, indikativna je njegova rečenica da se “ne može vratiti u stranku koja vodi lošu politiku”. “Ona mu je cijelo vrijeme bila podrška, a cijelo vrijeme svojeg mandata nije se usudio reći ništa loše protiv te politike. Pritom u prvi plan opet stavljam gospodarstvo i standard naših građana”, rekao je novinarima predsjednik HDZ-a. (E.S.)

“Laž je da sam u svađi s Brkićem, ne možemo se posvađati jer 23 godine odlično surađujemo”, kaže Karamarko