Sport
INVAZIJA JUŽNOAMERIKANACA

Urugvajac Sasha Aneff umjesto u
Ljudskom završio u Gradskom vrtu
Objavljeno 17. veljače, 2015.
Urugvajski napadač bio je prvi strijelac Domžala, vodeće momčadi prvenstva Slovenije

Posljednjeg dana prijelaznog roka NK Osijek je dobio devetog novog igrača ove zime. Riječ je o napadaču iz Urugvaja Sashi Aneffu (23), koji je jesenas bio prvi strijelac vodeće momčadi u prvenstvu Slovenije Domžala.

S mnogih strana stižu uvjeravanja kako je Anuff pravi “kapitalac” za NK Osijek, a ima i onih koji tvrde kako je on uz Vojnovića definitivno najbolji posao koji je NK Osijek napravio ove zime.

“Urugvajski Viduka”

Inače, iznenadni dolazak Anuffa u Gradski vrt izazvao je konsternaciju u Domžalama, ali i iznenađenje kod ostalih slovenskih prvoligaša, prije svih kod Maribora, koji je želio angažirati tog 187 centimetara visokog urugvajskog centarfora. Na prvi pogled učinak mu nije takav da će vas izuti iz cipela. U 20 kola slovenskog prvenstva u strijelce se upisao pet puta, a dodao je i dva pogotka u kup utakmicama. Preporuke koje ga prate doista su odlične. Ima i onih koji ga nazivaju “urugvajskim Vidukom”. Uglavnom, iako se za našu javnost radi o relativno nepoznatom igraču, sve upućuje na dobar posao koji su odradili u Gradskom vrtu. Inače, Anuff, koji uz urugvajsku ima i bugarsku putovnicu pa se vodi kao igrač iz EU, bio je stadardni član urugvajske U-20 reprezentacije. Naravno, mnogi se pitaju kako je takav igrač završio u Osijeku, koji baš i ne pliva u novcu. Kvaka je u agencijama koje se nerijetko pojavljuju kao nositelji prava kod južnoameričkih igrača. Eto tako je i Anuff završio u Gradskom vrtu. Ovdje će ostati do ljeta, valjda pomoći Osijeku u borbi za opstanak, a onda će dignuti sidro i potražiti nekakav unosniji angažman. Za vrijeme boravka u Gradskom vrtu sve financijske obveze prema njemu obavljat će menadžerska agencija koja ga je dovela u Osijek. Koliko je cijeli taj posao iznenadio slovensku javnost najbolje govori i reakcija sportskog direktora Maribora Zlatka Zahoviča koji nije mogao vjerovati da će Anuff nastaviti karijeru u Osijeku. No, jednostavno ljudi iz njegove agencije procijenili su kako je HNL jača od slovenske lige i bolji izlog za njihovog pulena. Splet tih raznih okolnosti na kraju je ishodio Anuffov dolazak u Osijek zbog čega u Gradskom vrtu zadovoljno trljaju ruke.

Završio prijelazni rok

S njim se završava posao Osijeka u prijelaznom roku. Predsjednik Slobodan Tolj je ispunio obećanje koje je dao na kraju jeseni o značajnom provjetravanju svlačionice. Devet novih igrača u jednom prijelaznom roku već se jako dugo nije dogodilo NK Osijeku. E, sad treba vidjeti tko će od njih doista biti pojačanje. Aljoša Vojnović je to potvrdio već u prvom nastupu, Laštro ima dobre potencijale, kao i Vukobratović. Ostali se tek trebaju dokazati. Iskreno, Osijekova svlačionica danas je možda malo i prenapučena, ali proljetni dio sezone uz borbu za opstanak poslužit će i kao svojevrstan filtar za godine koje dolaze. Naime, većina pristiglih igrača na vjernost Osijeku se obvezala samo do ljeta. Dotad će, nadaju se u osječkom prvoligašu, još jednom pozitivno riješiti pitanje opstanka, ali će i trener Ivo Šušak napraviti selekciju igračkog kadra pa će se s nekima sigurno voditi pregovori oko dugotrajnijeg zadržavanja u redovima bijelo-plavih.

Dalibor KELER
ARSENIĆ NA POSUDBI U SESVETAMA

S obzirom na veliki broj novopristiglih igrača u Osijekovu svlačionicu mladi stoper Zoran Arsenić ponovno je otišao na ustupanje. Proljetni dio sezone provest će u drugoligašu Sesvetama, gdje se već nalazi još jedan igrač bijelo-plavih Alen Grgić.

ZAHOVIČEVA ŽELJA

SPORTSKI DIREKTOR MARIBORA NIJE SE MOGAO NAČUDITI KADA JE NAPADAČ IZABRAO ODLAZAK U OSIJEK

Najčitanije iz rubrike