Sport
ŽOK OSIJEK 06

Fančović: O mojim će se curama još čuti
Objavljeno 17. veljače, 2015.

OSIJEK - Odbojkašice Osijeka 06 nastavile su svoj pobjednički niz i na otvaranju natjecanja 3. skupine. Osječanke su na svom parketu svladale Dubrovnik s čistih 3:0, što im je šesto uzastopno slavlje. Bio je to i njihov prvi trijumf nad ovim suparnicama, koje su ove sezone do sada oba puta slavile s 3:1. No, u nedjelju Dubrovčanke nisu imale nikakvih izgleda protiv raspoložene ekipe Darija Fančovića. Dominirale su njegove igračice u sva tri seta, a gošće su kakvu-takvu priliku imale samo u prva dva, kada su se u završnici uspjele približiti na poen-dva zaostatka. Međutim, više od toga Osječanke im nisu dopustile te su na kraju zasluženo proslavile nova tri prvenstvena boda.

- Ušli smo u jako dobru formu, sad bismo to trebali iskoristiti. Najradije bih da ovaj tjedan igramo svaki dan, tko zna kad ćemo opet ovako dobro igrati - uz osmijeh je nakon pobjede i odlične igre pričala Ema Kolarić, koja je pojasnila ovakva izdanja svoje ekipe te razliku u odnosu na prijašnje poraze od Dubrovnika.

- Iz tjedna u tjedan dobro treniramo, podigla se kvaliteta treninga na viši nivo, što se vidi i po nama. Nadam se da će tako i ostati, treba izboriti još pet pobjeda, i to će biti to. Očito nismo bili ista ekipa koja je igrala u ta dva dosadašnja susreta s njima i sada. Ovo je veliki napredak, to je sad neka druga ekipa, puno veselija, borbenija - pojašanjavala je Kolarić.

I trener Fančović bio je zadovoljan prikazanom igrom, uz tek male primjedbe na kratki pad u igri tijekom meča.

- Dobro su odigrale, moram priznati, iako je bilo nekoliko rupa sredinom drugog seta. Ali, one su još jako mlade igračice pa su te oscilacije nekako i normalne. Sad smo napravili dobar niz, ali nemamo previše vremena za slavlje jer čeka nas utakmica protiv Drenove, poslije koje su ostali neki tragovi kada smo igrali u Osijeku, što mi je jako krivo jer su djevojke tada odigrale odlično. Idemo u Rijeku po sljedeća tri boda i onda ćemo se približiti jako Dubrovniku. Idemo po to drugo mjesto koje mislim da zaslužujemo.

Iako je ostao bez dvije iskusnije igračice te sada ima vrlo mlad sastav, osječki je prvoligaš bitno podigao igru, što je i rezultiralo lijepom serijom pobjeda. Mlade igračice za sada uspješno rješavaju ključne lopte, a Fančović je uvjeren kako će ova ekipa u budućnosti samo biti bolja.

- Dojam nakon nove pobjede je dobar, to se mora priznati, ali još uvijek ima rupa. No, bit ćemo samo još bolji. Djevojke jako puno rade, ne pamtim kad je neka cura propustila trening. Svi radimo, svi živimo za to. Mislim da je Osijek zaslužio ekipu u višem rangu, a imamo još pet utakmica da to dokažemo. Starijih igračica više nemamo, imamo Ivanu Grubešu, našu kapetanicu, koja je protiv Dubrovnika odigrala fenomenalnu utakmicu. Curama sam jednostavno objasnio njihovu kvalitetu, gdje su one u hrvatskoj odbojci. One mogu ići samo naprijed, o njima će se još puno čuti, samo neka je zdravlja - jasan je bio Fančović, uvjeren u još veće domete svoje ekipe. G.Roguljić

3. skupina

Rezultati 7. kola: Osijek 06 - Dubrovnik 3:0 (25:21, 25:19, 25:16), Nova Gradiška - Drenova 3:0 (25:23, 25:20, 25:14).

U 8. kolu (21. veljače) igraju Drenova - Osijek 06 i Dubrovnik - Nova Gradiška.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku