Osijek
TRGOVAČKA I KOMERCIJALNA ŠKOLA DOMAĆIN MEĐUŽUPANIJSKOG NATJECANJA

Učenici u ulozi prodavača, a članovi povjerenstva “glumilikupce
Objavljeno 17. veljače, 2015.

Trgovačka i komercijalna škola “Davor Milas” jučer je bila domaćin Međužupanijskog natjecanja u disciplini Prodavač u sektoru Ekonomija, trgovina i poslovna administracija, koje je okupilo 12 najboljih učenika iz cijele Slavonije.

- Cilj je ovog natjecanja poticati učenike na primjenu teorijskog znanja u stvarnom životu, čime će razviti vještine, sposobnosti i stavove. Također, želimo ih poticati na daljnji samostalni istaživački rad i cjeloživotno učenje, razvijati prijateljske odnose učenika i mentora i u konačnici promovirati struku prodavača - ističe mr. sc. Sandra Brajnović, ravnateljica Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas”.

Ta je škola domaćin najboljim učenicima iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županiju. Iz tih su se županija, nakon provedenih školskih natjecanja, plasirali učenici iz Industrijsko-obrtničke škole Županja, Ekonomske škole “Braća Radić” Đakovo, Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci i osječke Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas”. Dvanaest se učenika natjecalo u robnim skupinama: kozmetika, boje i lakovi te obuća (kožna galanterija).

Glavni dio natjecanja održan je u trgovačkom centru Avenue Mall. Natjecanje se provodi kroz praktični zadatak u prodajnom prostoru, gdje svaki natjecatelj treba u maksimalno 15 minuta provesti cijeli tijek prodaje određenih proizvoda, iz zadatka koji prije toga izvuku. Jedan član Prosudbenog povjerenstva (profesor) u ulozi je kupca, a ostala tri člana Povjerenstva provode ocjenjivanje i ispunjavaju ocjenjivački list za svaku sastavnicu zadatka (prodajnog razgovora). Pozorno su pratili kako učenici uspostavljaju kontakt s kupcem, definiraju potrebe kupca, kako se snalaze u prodajnoj prezentaciji i svim ostalim zadacima koji se očekuju od budućih prodavača. Natjecanje se provodilo u tri prodavaonice u Avenue Mallu: Müller za kozmetiku, Planet obuća za obuću i kožnu galanteriju te Color, za boje i lakove. Učenici koji osvoje više od 90 posto mogućih bodova, imaju mogućnost plasmana na Državno natjecanje, koje će se održati u travnju u Trgovačkoj i tekstilnoj školi Rijeka. V. Latinović

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike