Osijek
DAŠAK PROLJEĆA

Za vikend temperature i do +13 stupnjeva Celzija!
Objavljeno 16. veljače, 2015.

Iako će jutarnje temperature i dalje biti oko nule, ili čak i stupanj ili dva ispod, dnevni maksimalci ovog će tjedna u Osijeku značajnije porasti te uz sunčana razdoblja donijeti dašak proljeća. Danas i u srijedu živa na termometru popet će se do maksimalnih šest stupnjeva, ali od četvrtka će se približiti dvoznamenkastom plusu dok se od petka, subote i nedjelje može očekivati pravi ugođaj ranog proljeća i maksimalne dnevne temperature od čak 12 ili 13 stupnjeva.

Cijelog tjedna bit će uglavnom sunčano, uz tek pokoji oblak koji će samo kratkotrajno prekriti pogled na sunce. Vjetra gotovo da i neće biti, a kako su i dani sve dulji, ovaj tjedan bit će idealan za punjenje baterija šetnjama po suncu, “izvlačenje” bicikla iz podruma ili samo za uživanje na otvorenom.

Ipak, meteorolozi upozoravaju kako se sa zimom još nismo pozdravili te kako se krajem mjeseca mogu opet očekivati temperature oko ništice te dolazak kišnih razdoblja u kojima je još uvijek moguća i pokoja pahulja snijega. Jutarnje temperature opet će dobiti negativan predznak ili se kretati oko ništice, a preko dana će “ugrijati” na samo dva ili tri stupnja iznad točke ledišta. Dakle, nema odmora ni za djelatnike zimskih službi sve dok jutrima prijeti nastanak poledice, pogotovo na kritičnim točkama kao što su mostovi i nadvožnjaci. I. Sekol

Ipak, meteorolozi upozoravaju da zima još nije gotova te kako se krajem mjeseca mogu opet očekivati minusi

Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike