Autoglas
IZLOŽBA "CITROËN MAKING OF" U MEĐUNARODNOM IZLOGU C_42 U PARIZU

Citroënov svijet stvaranja vozila
Objavljeno 17. veljače, 2015.

Za novu sezonu u međunarodnom izlogu C_42 na aveniji Champs-Elysées, Citroën nudi uranjanje u svijet stvaranja automobila. Od prvog poteza olovkom do industrijske proizvodnje, preko istraživanja i razvoja, izložba "CITROËN Making of" otkriva tajne različitih faza koje vode do serijske proizvodnje vozila. Tako od sada posjetitelji C_42 mogu zaviriti iza kulisa marke Citroën i pretpremijerno otkriti Novu gamu C4.

Izložba je osmišljena u tri dijela: istraživanje i razvoj, radionice dizajna i proizvodni pogon. Izložba je podijeljena po etažama, najprije je prikazana inovativnost modela Citroën s pomoću gole konstrukcije modela C4 Picasso s koje su uklonjeni svi elementi karoserije i obloga kako bi se pokazalo ono što se nikad ne vidi. Druga instalacija otkriva tehnologiju ugrađenu u Novu gamu C4, automobil koji je prvi put predstavljen u Francuskoj. Zatim se poziva posjetitelja da uroni u svijet dizajna i stvaranja, duboko usađen u DNK marke CITROËN, uz dvije makete kojima se koristi u odlučujućim fazama tijekom projektiranja novog vozila. Vanjska je maketa od gline kako bi se dizajnerima omogućilo da što bolje istaknu linije vozila. Unutarnja maketa prikazuje prostor u kabini. Ta radna pomagala nikad prije nisu predstavljena široj javnosti. Na kraju se nalazi prostor posvećen proizvodnji automobila gdje su predstavljene različite faze proizvodnje i sastavljanja vozila.

Kada stigne na posljednju etažu, publika će moći uživati u prostoru "Citroën Racing" s pomoću "Twist Inside Citroën". Tim golemim toboganom može se u 15 sekundi spustiti 23 metra, koliko je visoka zgrada. To je zasigurno najbrži način spuštanja s najvišeg kata u suteren salona C_42, a jamči posve nov doživljaj!(M.Bu.)