Mozaik
ZDRAVKO ČOLIĆ U GRADSKOM VRTU

Kralj romantike
zapalio srca publike
Objavljeno 15. veljače, 2015.
Dva puta Čola je izlazio na bis, a svoj nastup zaključio je baladom Ti si mi u krvi

Pet godina nakon posljednjeg koncerta u Osijeku, jedna od najvećih glazbenih zvijezda bivše Jugoslavije - Zdravko Čolić - raspjevao je i rasplesao u subotu navečer više od četiri tisuće posjetitelja u dvorani Gradski vrt.

Bili su tu Čolini fanovi iz Osijeka i okolice, ali i iz susjedne Vojvodine i Bosne i Hercegovine, koji su doista mogli uživati u vrhunskom glazbenom događaju u organizaciji osječke agencije Koncert. Nešto više od tri sata vitalni Čola držao je publiku na nogama svojim brojnim hitovima. Koncert je započeo pjesmom Sinoć nisi bila tu, pokojnog Kemala Montena, kojom je očito želio odati počast preminulom Montenu. Čola je potom jednostavno pozdravio publiku čestitavši Valentinovo, nastavivši glazbeni show miksom pjesama uz koje su odrastale mnoge generacije na našim prostorima te onih novijeg datuma. Publika ga je, treba li uopće posebice naglašavati da je mahom bila riječ o nježnijem spolu, itekako pratila. U glas su se pjevale riječi Esme, Živiš u oblacima, Stanice Podlugovi, Pisat ću joj pisma duga, Mađarice, Pusti, pusti modu... Uz desetak glazbenika koji su stvarali odličan glazbeni efekt, onaj vizualni svakako su podigli plesači te posebice četiri atraktivne plesačice. Dva puta je Čola izlazio na bis, a svoj nastup zaključio je baladom Ti si mi u krvi. I nakon trosatnog nastupa Čolić je imao dovoljno energije da porazgovara i fotografira se s mnogobrojnim obožavateljicama, kao i novinarima.

- Bilo je odlično. Proteklih dana bio sam malo prehlađen, pa sam u Osijek stigao kao rekonvalescent, ali nije mi smetalo. Publika te ponese i kako je odmicao koncert baš je rastao naboj. Lijepo smo primljeni i stvarno se radujem što smo ovdje ponovno nakon pet godina od posljednjeg nastupa. Radujem se i mnogim prijateljima s kojima sam se našao i još ćemo se naći večeras i sutra. Ostajem ovdje i sutra (nedjelja nap.a.), a planiram s obitelji doći u Osijek na proljeće. Nisam često u Slavoniji, ali volio bih nastupiti, ne samo u Osijeku, nego i u drugim gradovima, možda Vukovaru, ili u Vinkovcima. Bio bi lijep možda neki ljetni koncert, na otvorenom. No, to svakako ovisi i o organizatorima - kazao je za Glas Slavonije Čolić nakon koncerta.

Igor MIKULIĆ
U ritmu Dragoljuba Đuričića

U pauzi Čolićevog nastupa publiku je pomalo ugodno iznenadila bubnjarska točka Dragoljuba Đuričića i njegove skupine bubnjara Balkanska lavina. Đuričić je inače poznat kao bivši vrsni bubnjar više bendova - Leb i sol, YU grupa, Kerber... Na pozornicu je samo izišao, predstavio se i publici 'zadao' ritam. Zvučalo je to odlično. U tom nastupu od 15-ak minuta bubnjari su zadržali visoku razinu energije u dvorani do povratka Čole.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

77. FILMSKI FESTIVAL U CANNESU

Otkriven program i 19 filmskih naslova u utrci za Zlatnu palmu

2

UOČI 71. ZAGREBAČKOG FESTIVALA

Mia i Doris predstavile
spot za “Uzalud ti sve”

3

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre
najbolji je način da čuvamo
svoju folklornu tradiciju