Sport
PRVENSTVO OSIJEKA U BADMINTONU

Josipa Madjar i Goran Hummel ispred svih
Objavljeno 11. veljače, 2015.

Krajem prošlog tjedna u dvorani Prosvjetno-kulturnog centra Mađara održana je završnica 23. Prvenstva Osijeka u badmintonu. U konkurenciji 20-ak najboljih osječkih badmintonaša najuspješniji je bio Goran Hummel osvojivši naslove u tri konkurencije.

Goran je u pojedinačnoj konkurenciji stigao do osme titule prvaka Osijeka pobijedivši u finalnom meču Brunu Barta s 2:0 (21:16, 21:12). Ujedno, Hummel je na ovaj način uzvratio Bartu za lanjski poraz u finalu. Treći je Boris Winkler nakon pobjede nad Damirom Horvatom. Kod djevojaka titulu prvakinje obranila je Josipa Madjar pobjedom u finalu nad Jasenkom Augustinović s 2:0 (21:15, 21:5). Susret za treće mjesto Badmintonski klub organizirat će kasnije jer su sestre Đurček bile bolesne.

U igri parova kod badmintonaša Hummel i Winkler obranili su naslov prvaka grada pobjedom nad kombinacijom Bart / Zlatko Veber od 2:1. Do bronce su stigli Damir Horvat i Zlatko Šnur koji su u susretu za treće mjesto pobijedili Nikolu Pavkovića i Gergelya Šikloša. Kod badmintonašica najbolji je par Monika Kolak i Iva Sesar. One su u finalu s 2:1 svladale kombinaciju Augustinović/Madjar. U susretu za treće mjesto Valentina Đurček i Tea Janjić bile su bolje od Alme Đurček i Rebeke Milas.

Do svoje treće titule Hummel je stigao u igri mješovitih parova s Monikom Kolak nakon pobjede nad parom Bart/Augustinović od 2:0. Broncu je pak osvojio par Veber/Sesar. (I. Li.)

Najčitanije iz rubrike