Sport
NOVI TRENER U GRADSKOM VRTU

Može li Ivo Šušak dovesti
Osijek do luke spasa?
Objavljeno 11. veljače, 2015.
Jučer predvečer dovršeni su pregovori o trećem Šuškovom angažmanu na klupi bijelo-plavih

Čudan je bio jučerašnji dan u Gradskom vrtu. Iako mediji od ponedjeljka bruje o smjeni trenera kao gotovoj stvari, u osječkom prvoligašu nitko od službenih osoba nije nam mogao potvrditi taj podatak.

Prijepodne čak ni Tomislavu Rukavini nitko nije priopćio da će biti smijenjen s dužnosti trenera. Saznao je to iz tiska, a još je poslijepodne vodio i trening. A onda je u večernjim satim ipak razriješen dužnosti sportskog direktora i trnera. Sve je to slika nedorečenog organizacijskog stanja u osječkom prvoligašu. Sigurno ne onakva kakvu bismo željeli vidjeti. Rukavina je zaslužio bolji tretman, mogla mu se bar na vrijeme priopćiti odluka o smjeni.

Smjena - najbolja opcija

- Tako je to u životu, muž uvijek posljednji sazna - komentirao je tu čudnu situaciju Tomislav Rukavina, sad već bivši trener nogometaša Osijeka, pa dodao:

- Čudna je to situacija ponajprije za igrače. Dolazi nam važna utakmica sa Splitom, a pripremaju se s trenerom koji ih neće voditi na tom susretu. Nemam problema s odlukom o tome da me se smijeni. To je za klub vjerojatno i najbolja opcija, jer očekujem kako će se mnoge stvari promijeniti. Ja se samo mogu zahvaliti ljudima iz kluba na pruženoj prilici. U Osijeku sam kročio u igračku karijeru, a eto sada i u trenersku. Bio sam uvjeren da ćemo opstati. Bilo bi napeto i neizvjesno, ali čvrsto sam vjerovao u pozitivan rasplet naše borbe za očuvanje prvoligaškog statusa. Nadam se kako će novi trener donijeti isti onaj elan koji smo imali prošlog proljeća kada sam ja preuzeo momčad.

Rukavini su presudili slabi rezultati, ali dobrim dijelom i stvari na koje nije mogao utjecati, poput lošeg tretmana kluba kod sudaca ili organizacijskih i financijskih problema kroz koje Osijek prolazi već duže vrijeme. Momčad je u posljednjih šest susreta osvojila samo jedan bod, a posljednja prvenstvena pobjeda bila je još 1. studenoga prošle godine, a u takvim okolnostima zna se tko prvi strada – trener.

Težak posao za Šuška

Iako je jučer ostavljen mali upitnik oko Šuškovog povratka na klupu Osijeka bilo je sasvim izvjesno da će taj iskusni stručnjak preuzeti “vrući krumpir“ iz Gradskog vrta u svoje ruke. Naime, Šušak sigurno ne bi niti dolazio u Osijek na završne razgovore da mu planovi nisu vezani uz povratak u Gradski vrt. Jučer predvečer Šušak se ponovno sastao sa predsjednikom Uprave NK Osijek Slobodanom Toljem i ubrzo su jedan drugome stisnuli ruke u znak potvrde sklapanja posla. Šušak će na klupi bijelo-plavih ostati najmanje do ljeta, a u tom će razdoblju imati samo jednu jedinu misiju - sačuvati Osijeku prvoligaški status.

U svlačionici će ga dočekati i neki igrači s kojima je već radio u Osijeku, poput Aljoše Vojnovića ili Tomislava Šorše, koji svoje prve prvoligaške minute u Osijekovom dresu duguje baš Ivi Šušku koji ga je 2005. godine kao 16-godišnjaka gurnuo u vatru.

Šuška čeka vrlo delikatan posao, jer u kratkom vremenu mora napraviti jako mnogo. Stratna pozicija mu je loša da lošija ne može biti. Kreće s posljednjeg mjesta, a bit će zanimljivo vidjeti kakve će poteze prvo povući novi trener kada je u pitanju igra bijelo-plavih. Za neke revolucionarne stvari neće imati vremena, jer bijelo-plave već u subotu očekuje prvenstveni susret protiv Splita. Zato ne treba očekivati nikakva čuda u toj utakmici, ali pobjeda bi jako dobro došla. Pri tome uopće nije važno na koji će se način do nje doći…

Dalibor KELER
Stigao Daniel Peev

Zajedno s novim trenerom u Gradski vrt stiglo je i još jedno (šesto) novo igračko ime ove zime. Riječ je o 31-godišnjem bugarskom veznom igraču Danielu Peevu. On je u svojoj karijeri promijenio sedam klubova, a posljednja mu je adresa bila u dalekom Kazahstanu, u momčadi Spartak Semey. Peev bi u Gradskom vrtu trebao ostati do kraja ove sezone. (D.Kl.)

VEČERNJA OBJAVA

Rukavina je sinoć razriješen dužnosti trenera i sportskog direktora NK Osijek

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike