Sport
TRENERI (NE)ZADOVOLJNI NAKON ZADARSKE UTAKMICE

Rukavina: Samo smo čekali kako
i kada ćemo primiti pogodak
Objavljeno 8. veljače, 2015.

Vezani članci

PRVA HNL: PORAZ OSJEČANA U ZADRU

Nakon Stanova “bijelo-plavi” pali na zadnje mjesto

Trener Zadra Igor Štimac prštao je od zadovoljstva nakon pobjede svoje momčadi na startu proljetnog dijela prvenstva.

- Čestitam svojim igračima na pobjedi, prije svega na ispunjenju svih zadataka koji su bili postavljeni pred njih. Do izražaja je došao njihov karakter nakon što smo vrlo rano primili gol. Nije nam to poljuljalo samopouzdanje i smatram da je upravo ta činjenica bila ključ uspjeha. Smatram da smo zasluženo pobijedili, s obzirom na to da gosti iz Osijeka, osim pogotka, nisu ozbiljnije zaprijetili svih 90 minuta. Naše ideje bile su konkretne i vidljive, a upravo zajedništvo koje smo iskazali donijelo je ove vrijedne bodove - pričao je Štimac.

Štimčev kolega, Tomislav Rukavina, razumljivo, nije bio tako dobro raspoložen.

- Čestitam Štimcu i njegovim igračima na zasluženoj pobjedi. Bili su bolji i nemam nikakvih prigovora na njihovo slavlje. Činjenica je da smo sada mi posljednjeplasirana momčad prvenstva, što nije nimalo ugodno. Ali, što je, tu je, mi smo sportaši i moramo biti spremni na sve. Rekao sam igračima u svlačionici da se na kraju "broje mrtvi" i stojim iza te izjave.

Rukavina je bio ljut zbog loše igre “bijelo-plavih”.

- Nismo bili pravi. Umjesto da nas to rano vodstvo dodatno podigne, mi smo pali i samo smo čekali kako i kada ćemo primiti zgoditak. Trebali smo biti puno zreliji. Nikako ne bih htio umanjiti pobjedu Zadra, koja je, kako sam i rekao, zaslužena, ali moram spomenuti jedan detalj. Jedanaesterac iz kojeg je Zadar poveo, u najmanju je ruku dvojben. Volio bih da nisam u pravu, ali... A to je ujedno bio i ključni trenutak utakmice. Nezadovoljan sam svim segmentima igre svoje momčadi, ali idemo raditi kako bismo se što prije izvukli iz ove situacije - zaključio je trener Osijeka Tomo Rukavina. (G.S.)

Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike