Sport
OPROSTIO SE OD "KAUBOJA"

Renato Sulić: Reprezentacija je za mene završena priča
Objavljeno 9. veljače, 2015.
Ni nakon Golužine ostavke, Sulić se ne misli vraćati u reprezentaciju

Gostovanje Veszprema u Osijeku bila je odlična prilika svim ljubiteljima rukometa uživo pogledati jednog od najjačih europskih klubova.

Momčad prepuna vrhunskih igrača, sadašnjih i bivših reprezentativaca nekoliko zemalja i u Gradskom vrtu je potvrdila svoju visoku klasu, uvjerljivo produživši svoj niz pobjeda u regionalnoj ligi i protiv NEXE-a.

Do promjena je trebalo doći

Važnu ulogu u uspjesima Veszprema imaju i dva Hrvata, s tim što Mirko Alilović u Osijeku nije ulazio u igru, dok je Renato Sulić postigao dva pogotka. Jedan od najboljih pivota svijeta priznao je kako, unatoč visokom slavlju, njegova momčad ipak nije pokazala sve što može, a razlog tome je i priprema za skorašnje izazove u Ligi prvaka.

- Bila je ovo ozbiljna utakmica za nas i tako smo je shvatili, iako možda nismo odigrali onako kako znamo. Treniramo tu 5-1 obranu i nešto pokušavamo, a u početku je NEXE dobro odigrao protiv te obrane. Međutim, našom smo kvalitetom prelomili utakmicu u prvom poluvremenu pa su potom praktički gotovo svi igrači igrali. Još u ponedjeljak imamo utakmicu (Borac n:tel) u kojoj ćemo raditi na detaljima za dvoboj Lige prvaka protiv Celja. Čestitam igračima i vodstvu NEXE-a na dobroj utakmici.

Neuspjeh na SP-u u Kataru nakon kojeg je ostavku podnio izbornik Slavko Goluža, pokrenuo je neke promjene u hrvatskom rukometu. Kako sada stvari stoje, najbliže izborničkoj klupi je Noka Serdarušić, kojem bi pomoćnik trebao biti Petar Metličić. Već ranije najavljeno je da će Ivano Balić biti koordinator muškog hrvatskog rukometa, a Sulić svojim bivšim suigračima pruža punu podršku i u novim ulogama u reprezetaciji.

- Očigledno je da je u HRS-u trebalo doći do nekih promjena. Mislim da mi možemo i trebamo više, a to je i Savez odlučio. Dajem podršku Savezu i svojim bivšim suigračima u reprezentaciji, vjerujem da će ga uspjeti podignuti na razinu na kojoj bi trebao biti, a da će reprezentacija ponovno biti u vrhu europskog i svjetskog rukometa. Lijepo je da se vraćaju i Balić i Pero, vjerujem da će se kroz neko vrijeme vratiti još neki igrači. Moja puna podrška svima njima.

Ne planira još oproštaj

Jasno je da sve hrvatske ljubitelje rukometa zanima može li se dogoditi još jedan povratak, onaj Sulića, u nacionalni dres. Najbolji pivot Lige prvaka i dalje igra odlično i sigurno bi s njim u kadru Hrvatska bila jača. Posljednjih godina nije bio niti pozivan u reprezentaciju, iako mu je prema kvaliteti tamo sigurno mjesto. Ima li izgleda da ga ponovno vidimo u dresu reprezentacije?

- Ja sam se s tim pomirio. Dajem svoj maksimum u klubu, tu mi je egzistencija, od toga živi moja obitelj i posvetio sam se maksimalno tome. Reprezentacija je gotova priča za mene, ima već koju godinu. Želio bih što duže trajati u klubu. Nisu me trebali kada sam ja htio, neke stvari su se odigrale kako su se odigrale. Svima sam lijepo zahvalio. Meni je žao, čast mi je igrati za reprezentaciju, braniti boje naše države. Ali, nažalost, tako nije bilo i to je prošlost za mene. Mogu im poželjeti sve najbolje u budućnosti.

Hoće li promijeniti mišljenje ako mu novi izbornik pošalje poziv?

- Neću trčati pred rudo, ali mislim da je ta priča za mene završena - poručio je Sulić, koji s 35 godina sigurno nije prestar za vrhunski rukomet.

Potvrđuje to svojim igrama, a kako ističe, ne namjerava još u mirovinu.

- Sad smo u pregovorima pa ćemo vidjeti što će biti. Ja ne planiram stati, osjećam se odlično, nemam ozljeda i dok tako bude i dok mogu pratiti visoki tempo koji rukomet danas zahtijeva, sigurno ću igrati. Kad budem osjetio da me tijelo polako izdaje, povući ću se. Ali vjerujem da ću iduće tri godine još igrati na ovoj razini na kojoj igram - poručio je Sulić. G. Roguljić

O Balatonfürediu
Oslabljeni, ali favoriti kod kuće

NEXE sljedeći petak kreće s nastupom u skupini EHF kupa i to protiv Balatonfüredija. Mađarski je klub dobro poznat Suliću, koji drži kako su izgledi podjednaki, ali da su u oba ogleda prednosti ipak na strani domaćina.

- Imaju dobru ekipu, ali i problema s ozljedama, dva-tri igrača iz prve postave su ozlijeđeni, tako da izgledaju dosta loše bez njih. Igrali smo protiv njih nedavno prijateljsku utakmicu, to nije bilo na razini, ali opet, igrali smo kod nas, a oni su momčad koja kod kuće igra sasvim drugačije nego u gostima. Sigurno će biti favorit na svom terenu, ali i NEXE ima izglede, mislim da su šanse 50-50. Obje su ekipe mlade i tko bude imao više volje i želje, taj će pobijediti - ocijenio je Sulić.

Renato Sulić

pivot Veszprema

Očigledno je da je u HRS-u trebalo doći do nekih promjena. Mislim da mi možemo i trebamo više, a to je i Savez procijenio i zato im dajem punu podršku.

Najčitanije iz rubrike