Sport
ODBOJKAŠI MURSE-OSIJEK ZAKAZALI U 14. KOLU SKUPINE I

Prvak lako odnio bodove iz Gradskog vrta
Objavljeno 8. veljače, 2015.

OSIJEK - Kada ti u goste dođe aktualni prvak koji je uz to i trenutačni lider prvenstva, nikakvi dodatni motivi više ti nisu potrebni. No, oni su ostali nevidljivi kod odbojkaša osječkog prvoligaša na zatvaranju prvog dijela sezone Skupine I. Mursa-Osijek nije se proslavila protiv Mladost Marina Kaštela, koja je prelagano uzela tri boda koja će, naravno, staviti među one koje će prenijeti u sljedeću fazu natjecanja. To je također domaćinu trebao biti jedan od motiva, ali očito da “mursaše” u subotu poslijepodne u Gradskom vrtu ništa nije moglo pokrenuti u pravom smjeru.

- Iskreno, žalostan sam nakon ovog našeg izdanja, u kojem smo usprkos svemu imali neke svoje prigode, poglavito u prvom i trećem setu. Zakazali smo na psihološkom planu, glave nisu bile prave. Možemo mi sada ponovo govoriti o problemima koji nas prate, ali ako ne možeš izvući motive protiv prvaka, onda je jasno moje nezadovoljstvo i tuga - rekao je Tomo Paun, trener Murse-Osijek, koji naravno da nije bio raspoložen poslije ovakvog izdanja svoje momčadi.

Što se tiče propuštenih prigoda, svakako najveća je bila ona u trećem setu, kada je domaćin imao 17:13, a onda je dopustio suparniku seriju od 6:0, nakon čega je bilo jasno da povratka više nema. U prvom setu situacija je bila suprotna, zaostatak od pet poena pretvoren je u vodstvo (21:20), ali završnica je ponovno bila traljava i nervozna.

Na drugoj strani vidjeli smo veselje Kaštelana, koji su naplatili svoj put prema slavonskoj metropoli, koji je trajao deset sati. Momčad Ivana Rančića bila je nekompletna (Šestan) i “virozna”, u dvoranu je došla sat prije utakmice, ali i takva je bila željna pokazati se u što boljem izdanju. Sigurno ne i najboljem, ali i ovo je bilo previše za “mursaše”, od kojih očekujemo da se trgnu u nastavku sezone, jer u suprotnome teško da će do bodova u novoj skupini gdje lakih utakmica sigurno neće biti. N. Benčina

Mursa-Osijek                           0
Mladost MK                             3

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 50. Suci: Zamaklar (Belišće) i Vučak (Valpovo).

MURSA-OSIJEK: Šimunić, Vojak, Suk, I. Oršolić, J. Šućur, K. Šućur, Kepčija, M. Oršolić, Prlić, Kraljević, Jurič, Benc.

MLADOST MARINA KAŠTELA: Višić, Tomić, Vincek, Šarčević, Giljanović, Đirlić, Corsini, Glaurdić, Ščerbakov, Sabljić, Pervan.

REZULTAT PO SETOVIMA: 23:25, 13:25, 20:25

SKUPINA I

Ostali rezultati 14. kola: Centrometal - Karlovac 3:1 (25:23, 25:16, 22:25, 25:20), Sisak - Rovinj 2:0 (25:17, 25:22, 25:19) i Rijeka - Mladost (Z) 1:3 (23:25, 25:19, 23:25, 22:25)

Vukovarci kratki za set-količnik

Odigrana su i četiri dvoboja Skupine II odbojkaša u kojemu se čudo nije dogodilo. Njega su prizivali u Vukovaru, ali Centurion Pula odradila je planirano u tri seta protiv Brođana (14, 21, 17) i tako potvrdila četvrto mjesto s 25 bodova. Toliko je osvojilo i Borovo Vukovar, nakon 3:0 (9, 17, 21) pobjede protiv Varaždina, ali će zbog slabijeg set-količnika razigravati za ostanak u društvu najboljih, zajedno s Croatijom, Varaždinom i Brodom. Za doigravanje i plasman u Skupinu I borit će se Gorica, Šibenik, Zadar i Centurion.

Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

Najčitanije iz rubrike