Novosti
MOBIIZACIJA SVIH ČLANOVA

HDSSB izlazi iz Saveza za Hrvatsku i na izborima će nastupiti samostalno
Objavljeno 7. veljače, 2015.

- Poštujući želju naših članova i simpatizera, HDSSB će na sljedeće parlamentarne izbore izaći samostalno, u koaliciji s narodom, što je upravo ono po čemu smo i dosad bili prepoznatljivi. Idemo u opću mobilizaciju svih članova HDSSB-a, pokrećemo rad od onih najnižih razina, mjesnih odbora i gradskih četvrti, do općina i gradova, te u konačnici naših pet županijskih organizacija HDSSB-a i stranačkih tijela koja čine samo vodstvo stranke, rekao je Dragan Vulin, predsjednik HDSSB-a, na konferenciji za novinare te stranke. Ona je održana neposredno nakon zajedničke sjednice Predsjedništva HDSSB-a i  stranačkog Vijeća za nacionalnu, regionalnu i unutarstranačku politiku.

Vulin je tom prigodom zahvalio na suradnji svim strankama - članicama Saveza za Hrvatsku, ocijenivši da je ona bila suradnja na zavidnoj razini, počevši od europarlamentarnih izbora 2014. godine, pa sve do nedavnih predsjedničkih izbora, gdje su imali i zajedničkog kandidata.

-Savez za Hrvatsku postojao je kada je cijela Hrvatska bila jedna izborna jedinica. No, predstojeći parlamentarni izbori po važećem izbornom sustavu  odvijaju se u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, i jednoj izvan nje. U tim uvjetima, HDSSB će samostalno izaći na izbore u dvije slavonske izborne jedinice, na području pet slavonskih županija. Ono što nam je glavni politički cilj i u što čvrsto vjerujemo jest da poslije parlamentarnih izbora neće biti buduće hrvatske  vlade bez HDSSB-a. To znači da nitko bez nas neće moći kreirati politiku na nacionalnoj razini. Tada ćemo imati jače poluge u svojim rukama i siguran sam da će ljudi iz ovih krajeva to itekako osjetiti. Nećemo se sigurno baviti nikakvim ideološkim podjelama, niti širiti bilo kakvu političku demagogiju već idemo ponuditi konkretna rješenja koja znače rješavanje onih najvećih problema u Hrvatskoj, poput pada gospodarstva ili iseljavanja mladih, rekao je Vulin, dodajući kako HDSSB zanima i nacionalna razina te su često  bili jedina stranka koja štiti nacionalne interese u Saboru, dosljedno provodeći svoju politiku.

On je naglasio kako HDSSB okuplja ljude različitih političkih nazora, ali koji imaju zajednički cilj, a to je kvalitetniji i bolji život u Slavoniji i Baranji te da ubrzano rade na programu stranke za sljedeće izbore koji će ubrzo i objaviti.I.Bošnjak

ŠIŠLJAGIĆ: VJERODOSTOJNA I DOSLJEDNA POLITIKA

 

Vladimir Šišljagić, predsjednik Vijeća HDSSB-a za nacionalnu, regionalnu i unutarstranačku politiku, rekao je da HDSSB nastavlja svoju vjerodostojnu i dosljednu politiku, zastupajući prije svega regionalne interese, kao regionalna parlamentarna opcija, ali i interese hrvatskog naroda u cijeloj zemlji. Šišljagić je podsjetio kako je poznato stajalište HDSSB-a da na parlamentarne izbore  stranke trebaju ići samostalno.  Saborski zastupnik HDSSB-a Josip Salapić rekao je kako HDSSB nije zadovoljan što je prijedlog promjena izbornog Zakona uvršten na dnevni red Sabora u zadnji tren. Predlagač je, kaže, samo SDP, a predložena formula je ista kao za izbore za Europski parlament. „Nismo zadovoljni s takvim prijedlogom koji je na štetu  regionalnih stranaka.  HDSSB to neće moći prihvatiti te ćemo u raspravi svakako  podnijeti naš amandman“, rekao je Salapić.