Mozaik
HUMANITARNA AKCIJA – POMOĆ UDRUZI “KRIJESNICA”

Na svjetske igre “Djeca pobjednici” dolaze i djeca iz Hrvatske
Objavljeno 7. veljače, 2015.

Svaki drugi dan u Hrvatskoj od neke maligne bolesti oboli jedno dijete. Udruga Krijesnica djeluje s primarnim ciljem pomoći i podrške djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima na nacionalnoj razini kroz psihosocijalnu i pravnu podršku, rehabilitacijske i edukacijske programe, izdavaštvo te aktivnosti zagovaranja i lobiranja.

U svom nastojanju da pruži svekoliku pomoć obiteljima, udruga Krijesnica podržava različite oblike rehabilitacijskih aktivnosti u sklopu kojih već treću godinu organizira odlazak djece i roditelja na održavanje Svjetskih igara Djeca pobjednici u Moskvi.

Svjetske igre “Djeca pobjednici” okupljaju više od stotinu djece iz različitih zemalja koja su završila liječenje od malignih bolesti. U cilju da ih se podrži i pomogne u povratku u svakodnevni život kakav poznaju prije početka borbe s bolešću – životu ispunjenom radošću i smijehom, igre im daju priliku da se bez obzira na posljedicu bolesti natječu u šahu, stolnom tenisu, plivanju, streljaštvu, malom nogometu i trčanju, uključe u kreativne i glazbene aktivnosti.

Šeste svjetske igre “Djeca pobjednici” održat će se u Moskvi od 25. do 29. lipnja 2015. Udruga planira osigurati iz raznih izvora, primarno hrvatskog Ministarstva zdravlja, sredstva za sudjelovanje pet djece i njihovih roditelja. Posjetivši prošlogodišnje natjecanje i vidjevši radost i uzbuđenje djece zbog susreta s onima koji su, nažalost u ranoj dobi, prošli kroz teške životne izazove idobili bitku s razornom bolešću, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mosvki odlučilo je u 2015. godini pokrenuti humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za sudjelovanje dvoje djece u pratnji roditelja na ovom prekrasnom i dirljivom događanju. U tu svrhu, pozvali su sve one koji mogu pomoći da daju svoj novčani doprinos, ma koliki on bio jer svaka krijesnica je jedno svjetlo više, dostave izravno Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Moskvi, Korobejnikovpereulok 16/10 radnim danom od 9 do 17 sati ili uplate na račun Veleposlanstva s naznakom – za Krijesnicu. U Hrvatskoj se pomoć može uplati direktno na račun Udruge (www.krijesnica.hr).

Sredstva se prikupljaju do kraja veljače nakon čega će udrugu Krijesnica i sve sudionike ove humanitarne akcije obavijestiti o prikupljenom iznosu i proslijediti ga udruzi za kupnju avionskih karata.

- A oni će nas, vjerujemo, počastiti svojim dolaskom na zajedničko druženje u povodu Dana državnosti ovdje u Moskvi i na taj način imati prilike i osobno zahvaliti na vašoj pomoći – zaključila je Sandra Tvrtković iz VRH u Moskvi. (Iz Moskve: S.Kadić)

Svjetske igre “Djeca pobjednici” okupljaju više od stotinu djece iz različitih zemalja koja su završila liječenje od malignih bolesti

Možda ste propustili...

OTKAZAO KONCERTE

Elton John izgubio glas

OSJEČKA GRUPA VIGOR VRATILA SE IZ AUSTRALIJE

Svirali, usvojili koalu i objavili duet sa Šolom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŠPU FENIKS S PLESNIM STUDIOM SHINE

Osječki plesači na balu u Austriji plesali do jutra

2

OPĆA OPASNOST PRED NAJVEĆIM IZAZOVOM DO SADA

Spot za novi hit “Vrati se”

3

KONCERT POPULARNOG BENDA ODRŽAT ĆE SE 19. STUDENOGA

Skunk Anansie drugi su put na turneji u Zagrebu, i to ove jeseni u Domu sportova