Mozaik
HUMANITARNA AKCIJA – POMOĆ UDRUZI “KRIJESNICA”

Na svjetske igre “Djeca pobjednici” dolaze i djeca iz Hrvatske
Objavljeno 7. veljače, 2015.

Svaki drugi dan u Hrvatskoj od neke maligne bolesti oboli jedno dijete. Udruga Krijesnica djeluje s primarnim ciljem pomoći i podrške djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima na nacionalnoj razini kroz psihosocijalnu i pravnu podršku, rehabilitacijske i edukacijske programe, izdavaštvo te aktivnosti zagovaranja i lobiranja.

U svom nastojanju da pruži svekoliku pomoć obiteljima, udruga Krijesnica podržava različite oblike rehabilitacijskih aktivnosti u sklopu kojih već treću godinu organizira odlazak djece i roditelja na održavanje Svjetskih igara Djeca pobjednici u Moskvi.

Svjetske igre “Djeca pobjednici” okupljaju više od stotinu djece iz različitih zemalja koja su završila liječenje od malignih bolesti. U cilju da ih se podrži i pomogne u povratku u svakodnevni život kakav poznaju prije početka borbe s bolešću – životu ispunjenom radošću i smijehom, igre im daju priliku da se bez obzira na posljedicu bolesti natječu u šahu, stolnom tenisu, plivanju, streljaštvu, malom nogometu i trčanju, uključe u kreativne i glazbene aktivnosti.

Šeste svjetske igre “Djeca pobjednici” održat će se u Moskvi od 25. do 29. lipnja 2015. Udruga planira osigurati iz raznih izvora, primarno hrvatskog Ministarstva zdravlja, sredstva za sudjelovanje pet djece i njihovih roditelja. Posjetivši prošlogodišnje natjecanje i vidjevši radost i uzbuđenje djece zbog susreta s onima koji su, nažalost u ranoj dobi, prošli kroz teške životne izazove idobili bitku s razornom bolešću, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mosvki odlučilo je u 2015. godini pokrenuti humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za sudjelovanje dvoje djece u pratnji roditelja na ovom prekrasnom i dirljivom događanju. U tu svrhu, pozvali su sve one koji mogu pomoći da daju svoj novčani doprinos, ma koliki on bio jer svaka krijesnica je jedno svjetlo više, dostave izravno Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Moskvi, Korobejnikovpereulok 16/10 radnim danom od 9 do 17 sati ili uplate na račun Veleposlanstva s naznakom – za Krijesnicu. U Hrvatskoj se pomoć može uplati direktno na račun Udruge (www.krijesnica.hr).

Sredstva se prikupljaju do kraja veljače nakon čega će udrugu Krijesnica i sve sudionike ove humanitarne akcije obavijestiti o prikupljenom iznosu i proslijediti ga udruzi za kupnju avionskih karata.

- A oni će nas, vjerujemo, počastiti svojim dolaskom na zajedničko druženje u povodu Dana državnosti ovdje u Moskvi i na taj način imati prilike i osobno zahvaliti na vašoj pomoći – zaključila je Sandra Tvrtković iz VRH u Moskvi. (Iz Moskve: S.Kadić)

Svjetske igre “Djeca pobjednici” okupljaju više od stotinu djece iz različitih zemalja koja su završila liječenje od malignih bolesti

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOLAZE SVJETSKA I REGIONALNA BLUES IMENA

Headliner Thrill Blues Festivala je 19-godišnja senzacija iz Velike Britanije

2

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

3

DISKOGRAFSKA SPAJALICA: VLADIMIR KOČIŠ ZEC

Volim napraviti povremeno određene pomake, odmak od nekog svojeg standarda