Kultura
GLAZBENA ŠKOLA JOSIPA RUNJANINA U VINKOVCIMA

Dvodnevni pjevački seminar sopranistice Martine Zadro
Objavljeno 6. veljače, 2015.

VINKOVCI - U petak, 6. veljače, i u subotu, 7. veljače, u svečanoj dvorani Glazbene škole Josipa Runjanina održat će se Pjevački seminar koji će voditi prof. Martina Zadro.

Martina Zadro vodeća je hrvatska i slovenska sopranistica mlađe generacije i posljednja je učenica legendarne operne pjevačice Anne Moffo. Veliki međunarodni uspjeh postiže ulogom Armgard, pjevajući svjetsku premijeru ponovno otkrivene prve Offenbachove opere “Die Rheinnixen”. Na Visokoj glazbenoj školi u Grazu diplomirala je iz Lieda i oratorija u klasi prof. Gerharda Zellera. Usavršavanje nastavlja kod slovačke pedagoginje Eve Blahove i nacionalnog prvaka Opere HNK Zagreb Vitomira Marofa, a potom kod operne legende Anne Moffo, u New Yorku. Od 2005. godine Martina Zadro djeluje kao profesorica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, trenutačno u svojstvu docenta na pjevačkom odjelu.

Kotizacija za sudjelovanje na ovom seminaru iznosi 150 kuna, a kontak-osoba je prof. Tamara Šarlija, koju svi zainteresirani mogu kontaktirati putem mobitela: 091 545 38 01. (M.K.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike