Crna kronika
TRAGIČNA NESREĆA U ČEPINU

Nakon kobnog skretanja u naletu kombija život izgubila biciklistica (58)
Objavljeno 5. veljače, 2015.
Čepinka (58) druga je žrtva osječko-baranjskih prometnica ove godine

ČEPIN - Biciklistica (58) iz Čepina poginula je u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 7.25 sati u Osječkoj ulici u Čepinu. Na nju je kombijem Mercedes Vito naletio 19-godišnji mladić, koji se kretao u istom smjeru.

- Biciklistica i vozač kombija kretali su se Osječkom ulicom u smjeru zapad - istok. Biciklistica je započela skretati ulijevo, a da se prije toga nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za sebe i druge sudionike u prometu. Pri tome je u nju teretnim vozilom udario 19-godišnji vozač koji ju je već krenuo pretjecati. Na mjestu događaja obavljen je očevid policije u suradnji s dežurnom zamjenicom državnog odvjetnika i vještaka prometne struke. Slijedi posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu - doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.

Za vrijeme očevida promet ovim dijelom Osječke ulice bio je u prekidu, pa su ga prometni policajci preusmjeravali na okolne ulice.

Ovo je druga žrtva osječko-baranjskih prometnica ove godine. Kao i jučer, sredinom siječnja u prometnoj je nesreći poginuo biciklist. Naime, 10. siječnja u Satnici Đakovačkoj oko 1.10 sati poginuo je 33-godišnji biciklist Borislav Franjić iz spomenutog mjesta. Nesreća se dogodila kada je na Franjića naletjelo vozilo đakovačkih registracija kojim je upravljala 30-godišnjakinja. Zbog neprilagođene brzine ona je prednjim dijelom svog vozila udarila u stražnji dio bicikla kojim je upravljao Franjić. I nesretni biciklist preminuo je na mjestu nesreće.

Iz policije upozoravaju bicikliste na dodatni oprez u prometu. Isto tako, upozorenje se odnosi i na sve ostale sudionike u prometu da obrate pozornost na bicikliste kojih unatoč lošim vremenskim prilikama ima na svim cestama Slavonije i Baranje.

Sandra LACIĆ
NESREĆA I U SISKU

U Sisku je u srijedu oko 18.30 sati u prometnoj nesreći poginula 71-godišnja pješakinja. Nesreća se dogodila na raskrižju Petrinjske i Ulice Ivana Zajca kada je 20-godišnja vozačica automobila, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine i stanju na kolniku (padala je kiša) prednjim djelom vozila udarila u 71-godišnju pješakinju koja je kolnik prelazila izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Od siline udarca pješakinja je odbačena s kolnika na travnatu površinu, gdje je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminula.

Možda ste propustili...

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

Najčitanije iz rubrike