Regija
KLUB - MJESTO PRIPREMA HUMANITARKI

Moto klub „Golubica“ Vukovar od osnivanja 2009. humanitarno aktivan
Objavljeno 6. veljače, 2015.

VUKOVAR – Moto klub „Golubica“ osnovan je 2009. godine, a iza ekipe bajkera je niz humanitarnih akcija. Klub broji 20-ak članova (mahom hrvatski branitelji, HRVI, policija i vojska), a većinu akcija uspiju, kaže predsjednik Nenad Barinić, realizirati od vlastitih sredstava i uz pomoć donacija. Prošle godine u više su navrata pomagali socijalnoj samoposluzi, za nedavnih blagdana darivali su 300-tinjak korisnika usluga za osobe s posebnim potrebama, pomažu i stradalim kolegama, daruju krv. Organizirali su i edukativnu akciju sigurnosti motociklista u prometu i ugostili motocikliste iz Dubrovnika.

– Zadnjih mjeseci podigli smo ugled kluba i broj prijatelja kluba – napomenuo je Barinić na godišnjoj skupštini, priređenoj u ugodnoj atmosferi druženja i s gostima, u njihovom Klub houseu u Borovu naselju. Uređenje „klupske kuće“ jedna im je od bitnih zadaća u idućem razdoblju jer klub nema vlastiti prostor.

– Mjesto je to gdje se možemo okupljati, gdje nikome ne smeta buka motocikala i gdje ćemo i mi i ljudi oko nas imati mir. Taj smo prostor dobili kroz prijateljske odnose s bajkerom iz drugog kluba Željkom Čorkom, na njegovom ranču. Uredili smo prostor za prvu ruku, brojni su naši rekviziti i pokloni drugih motoklubova našli tu svoje mjesto, no ima još mnogo posla oko uređenja našeg Klub housea - kaže Barinić. Bajkeri planiraju urediti prilazni put, terasu i okoliš, ali i urediti unutrašnjost prostora za druženja svojih članova, obitelji i prijatelja.

– Dolaze nam u goste bajkeri iz cijele Hrvatske pa bismo i njih imali gdje ugostiti i pružiti im smještaj, što i oni čine za nas - dodao je predsjednik MK „Golubica“.

Uz izvješće predsjednika, godišnju skupštinu obilježili su i ugodnim druženjem s prijateljima, uz pečenu slaninu i kuhanje graha.

– Kao i svih dosadašnjih godina, odali smo počast svim stradalima u ratu '91. paljenjem svijeća u Bogdanovcima, Vukovaru i na Ovčari, u datume obilježavanja godišnjica, a surađujemo i s udrugama proizišlim iz Domovinskog rata u vidu javnog i kulturnog djelovanja - zaključio je Barinić, dodajući kako je financijsko stanje i poslovanje kluba uredno, s računom u plusu. Ipak, za uređenje Klub housea trebat će im pomoć, u građevinskom materijalu, radovima, opremi. S.Butigan

OTVORENJE SEZONE 12. TRAVNJA

Barinić je najavio i da je 12. travnja otvorenje motosezone u najistočnijoj hrvatskoj županiji. Tada će defile bajkera proći i kroz Vukovar, u sklopu defilea svih motoklubova Vukovarsko-srijemske županije na ruti dugoj oko 180 kilometara.

Možda ste propustili...

RODITELJSKI SASTANAK KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

Područna škola ipak neće biti ukinuta

PRODAJA NEKRETNINA NA ISTOKU

Županja najskuplja, Vukovar najjeftiniji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LOGORAŠI VUKOVARA RADE POPIS IZ 1991. GODINE

Imena 183 branitelja Mitnice koji su se predali s oružjem

2

PRODAJA NEKRETNINA NA ISTOKU

Županja najskuplja, Vukovar najjeftiniji

3

UPRAVA SDFŽ-A PISALA RADNICIMA:

Neoporeziva nagrada za prisutnost na radu