Regija
KLUB - MJESTO PRIPREMA HUMANITARKI

Moto klub „Golubica“ Vukovar od osnivanja 2009. humanitarno aktivan
Objavljeno 6. veljače, 2015.

VUKOVAR – Moto klub „Golubica“ osnovan je 2009. godine, a iza ekipe bajkera je niz humanitarnih akcija. Klub broji 20-ak članova (mahom hrvatski branitelji, HRVI, policija i vojska), a većinu akcija uspiju, kaže predsjednik Nenad Barinić, realizirati od vlastitih sredstava i uz pomoć donacija. Prošle godine u više su navrata pomagali socijalnoj samoposluzi, za nedavnih blagdana darivali su 300-tinjak korisnika usluga za osobe s posebnim potrebama, pomažu i stradalim kolegama, daruju krv. Organizirali su i edukativnu akciju sigurnosti motociklista u prometu i ugostili motocikliste iz Dubrovnika.

– Zadnjih mjeseci podigli smo ugled kluba i broj prijatelja kluba – napomenuo je Barinić na godišnjoj skupštini, priređenoj u ugodnoj atmosferi druženja i s gostima, u njihovom Klub houseu u Borovu naselju. Uređenje „klupske kuće“ jedna im je od bitnih zadaća u idućem razdoblju jer klub nema vlastiti prostor.

– Mjesto je to gdje se možemo okupljati, gdje nikome ne smeta buka motocikala i gdje ćemo i mi i ljudi oko nas imati mir. Taj smo prostor dobili kroz prijateljske odnose s bajkerom iz drugog kluba Željkom Čorkom, na njegovom ranču. Uredili smo prostor za prvu ruku, brojni su naši rekviziti i pokloni drugih motoklubova našli tu svoje mjesto, no ima još mnogo posla oko uređenja našeg Klub housea - kaže Barinić. Bajkeri planiraju urediti prilazni put, terasu i okoliš, ali i urediti unutrašnjost prostora za druženja svojih članova, obitelji i prijatelja.

– Dolaze nam u goste bajkeri iz cijele Hrvatske pa bismo i njih imali gdje ugostiti i pružiti im smještaj, što i oni čine za nas - dodao je predsjednik MK „Golubica“.

Uz izvješće predsjednika, godišnju skupštinu obilježili su i ugodnim druženjem s prijateljima, uz pečenu slaninu i kuhanje graha.

– Kao i svih dosadašnjih godina, odali smo počast svim stradalima u ratu '91. paljenjem svijeća u Bogdanovcima, Vukovaru i na Ovčari, u datume obilježavanja godišnjica, a surađujemo i s udrugama proizišlim iz Domovinskog rata u vidu javnog i kulturnog djelovanja - zaključio je Barinić, dodajući kako je financijsko stanje i poslovanje kluba uredno, s računom u plusu. Ipak, za uređenje Klub housea trebat će im pomoć, u građevinskom materijalu, radovima, opremi. S.Butigan

OTVORENJE SEZONE 12. TRAVNJA

Barinić je najavio i da je 12. travnja otvorenje motosezone u najistočnijoj hrvatskoj županiji. Tada će defile bajkera proći i kroz Vukovar, u sklopu defilea svih motoklubova Vukovarsko-srijemske županije na ruti dugoj oko 180 kilometara.

Možda ste propustili...

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike