Regija
EKONOMSKA ŠKOLA VUKOVAR

Obnova i opremanje sportske dvorane koštali 2,8 milijuna kuna
Objavljeno 4. veljače, 2015.

VUKOVAR – Obnovljena i opremljena, jučer je konačno otvorena sportska dvorana Ekonomske škole Vukovar. U obnovu dvorane Vukovarsko-srijemska županija uložila je 2,8 milijuna kuna, dok je dodatnih 200.000 kuna u njezino opremanje uložio Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Učenici vukovarske Ekonomske škole godinama su čekali jučerašnji dan. Proteklih godina nastava tjelesnog odgoja odvijala se na nedalekim terenima HNK „Radnički“, u gradskoj četvrti Borovo naselje, ili u gradskoj Sportskoj dvorani.

– Puštanje u rad školske dvorane od velike je važnosti za školu, ali i cijeli grad. Škola je dobila moderno opremljenu dvoranu za tjelesni odgoj, a grad još jedan sportski sadržaj koji će koristiti i brojnim športskim klubovima i udrugama – kazao je tom prilikom ravnatelj škole Ivan Szabo.

Zadovoljstvo konačnom obnovom izrazio je i gradonačelnik Ivan Penava koji je upravo u toj školi radio kao profesor tjelesnog odgoja, a potom i kao ravnatelj.

– Zadovoljan sam jer će sada učenici i nastavnici imati kvalitetnu dvoranu za svoje aktivnosti. Ovo je pravi primjer školske dvorane koja nije ni premalena ni prevelika. Poslije obnove dvorane sljedeći cilj je pronaći odgovarajuću lokaciju za gradnju nove zgrade Ekonomske škole, o čemu se priča već godinama – istaknuo je Penava.

Obnovljenu školsku sportsku dvoranu otvorili su gradonačelnik Penava i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, simboličnim početnim udarcem lopte s centra.

Ekonomsku školu Vukovar trenutačno pohađa 384 učenika. Uz svečanost otvorenja učeniku škole Haroldu Brandtu, koji je osvojio 8. mjesto na SP-u u veslanju za juniore, za postignute sportske rezultate uručeno je posebno priznanje škole, ali i financijska potpora Grada.S.Butigan

Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

Najčitanije iz rubrike