Crna kronika
PODNIJELA PRIJAVU PU U VINKOVCIMA

Istraga u Rokovcima: Osječanka tvrdi kako joj je djecu istukao policajac u civilu
Objavljeno 4. veljače, 2015.
Policijska istraga o napadu na djecu još uvijek traje

OSIJEK - Prema riječima Anite Martinović, troje djece u dobi od 12, 13 i 14 godina, početkom siječnja u Rokovcima napao je 45-godišnji policajac PU vukovarsko-srijemske u civilu. Djeca su se igrala na ulici, tvrdi Martinović, kada je došlo do napada.

- Djeca su mi ispričala da su se igrala na ulici kada je naišla neka žena na biciklu. Došlo je do gužve i žena je rekla da ju je 12-godišnji suprugov sin htio srušiti s bicikla i zvala je policiju - kaže Anita. Dodaje da je nedugo potom civilnim automobilom došao policajac u civilu.

- Ošamario je suprugovog sina, a kada je moj 14-godišnji sin rekao da ga pusti, ošamario je i njega. Potom je mog mlađeg, 13-godišnjeg sina, udario šakom u trbuh i stisnuo pod rebra te nabio na zid - prepričala je Martinović ono što su joj djeca ispričala, i koja je sa suprugom u to vrijeme nakratko izbivala iz kuće. Djeca su pobjegla kod bake koja živi nekoliko kuća dalje, a sve su s prozora gledale njihove sestre od 9 i 11 godina.

- Zvali smo policiju i prijavili što se dogodilo. Zatim smo djecu odveli na Hitnu pomoć - priča majka. Govori da se sljedećeg dana isti policajac ponovno pojavio i prijetio djeci. Obitelj je tada otišla u Vinkovce i policiji prijavila prijetnju.

- Dan poslije zvala sam policiju i pitala što se događa, a oni su samo rekli 'Radi se'. Sumnjam da štite kolegu policajca, a moja djeca sada se boje ići u Rokovce. Uz to što su izudarani, imat će i drugih posljedica, jer se već kod jednog od njih pojavilo noćno mokrenje. Isto tako, za jedno dijete preproučeno je psihijatrijsko vještačenje - revoltirana je Anita Martinović, dok pokazuje liječničku dokumentaciju od djece.

- Neka odgovara za svoje postupke. To je sramota što se dogodilo. Uvijek govorim djeci da zovu policiju ako se što dogodi, a sada kažu “Pa i on je policajac” i strah ih je - kaže Anita Martinović.

Sandra LACIĆ
PROSLIJEĐENO ODVJETNIŠTVU

Kako doznajemo od Domagoja Džigumovića, glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske, policija u Vinkovcima zaprimila je kaznenu prijavu majke zbog prijetnje. Što se tiče dana ranije kada majka tvrdi da su joj djeca napadnuta, u vezi tog slučaja istraga još traje.

- Ako je doista došlo do ozljeđivanja djece, bolnica je obvezna o tome obavijestiti policiju, no još nismo dobili takvu obavijest. Što se tiče prijetnji, s obzirom na to da je riječ o službenoj osobi, predmet je proslijeđen nadležnom Državnom odvjetništvu - kaže glasnogovornik.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike