Novosti
PRETUČENA DVA RADNIKA

Radnici HEP-a: Tuku nas, trebamo zaštitu
Objavljeno 30. siječnja, 2015.

Uprava HEP-a i Hrvatskog elektrogospodarskog sindikata (HES) dogovorno će potražiti koje su to mjere za dodatnu zaštitu radnika kako se nemili karlovački događaj od četvrtka ne bi ponovio.

Podsjetimo, tada su dva djelatnika HEP-a, Željko Krajačić i Ivan Mušnjak, premlaćena na stubištu stambene zgrade u središtu Karlovca, gdje su imali zadatak isključiti struju poslovnom prostoru nelegalno spojenom na elektromrežu. Kao reakcija na taj događaj, Dubravko Čorak, predsjednik HES-a, odmah je najavio kako će zatražiti da se postupci iskapčanja struje prekinu do daljnjega u cijeloj Hrvatskoj.

“Dosta nam je! Danas ćemo javno zatražiti da se postupci iskapčanja struje prekinu do daljnjega u cijeloj Hrvatskoj. S obzirom na sadašnju situaciju u zemlji, ovo je preraslo u politički problem. Život i zdravlje naših radnika nemaju cijenu. Milijardu i pol kuna duga neplatiša HEP-u ne vrijede ni jedan ljudski život i zdravlje”, izjavio je u četvrtak Dubravko Čorak

Dan poslije, jučer, ipak je ublažio retoriku, s iskapčanja se neće prestati, ali s jasnom porukom prema Upravi o nužnosti zaštite radnika. Od Uprave su u međuvremenu dobili i pismo podrške. U Upravi HEP-a također smatraju da su “emocije još uvijek vruće” te nisu željeli šire komentirati prvotne najave sindikalista.

- No jasno je kako će Uprava HEP-a d.d. i ODS-a d.o.o. razmotriti sve što se može učiniti u pravnim i fizičkim mjerama za zaštitu svojih radnika - poručili su za naš list iz Uprave HEP-a. Dug neplatiša HEP-u iznosi milijardu i pol kuna.(D.Ku.)