Crna kronika
TRAGEDIJA NA PRUZI MARIJAN JUKIĆ POGINUO DOK JE TRAŽIO - GOLUBOVE

Očajna djevojka: U sekundi mi je nestao ispred očiju...
Objavljeno 31. siječnja, 2015.
“Rođendan mu je... planirali smo Valentinovo”, kroz suze kaže Lidija M.

Marijan Jukić (36) poginuo je u naletu vlaka preksinoć oko 20.25 sati. Na njega je naletio vlak dok je tražio golubove.

Iz policije doznajemo da je Osječanin poginuo oko 200 metara od Centralnog groblja u Vinkovačkoj ulici, u blizini bivšeg Poligona C, u Osijeku.

- Putnički vlak kojim je upravljao 46-godišnjak udario je u 36-godišnjaka koji je stajao na željezničkoj pruzi. Zbog udara, 36-godišnjak iz Osijeka je smrtno stradao, a tijelo je prevezeno u Klinički bolnički centar Osijek radi obavljanja obdukcije, doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić iz PU osječko-baranjske.

Na nesretnog muškarca naletio je vlak koji prometuje na relaciji Osijek - Vinkovci, koji se nakon nesreće odmah zaustavio do dolaska policije.

Među Marijanovim prijateljima i u obitelji šok i nevjerica. S njim je u trenutku nesreće, u automobilu, bila njegova djevojka Lidija M. Kroz suze nam je ispričala što se događalo.

- U sekundi mi je nestao ispred očiju. Prijatelj ga je zamolio da nađe golubove koji mu smetaju. Još sam ga molila da to ne radi. Izašao je iz automobila i popeo se na prugu svijetleći baterijom. U tom trenutku odjednom sam ugledala svjetla vlaka. Vidjela sam da se Marijan u posljednjem trenutku okrenuo prema vlaku - kazala je Lidija kroz suze dodajući da je mislila da se bacio s pruge na drugu stranu, no kada je vidjela da vlak staje shvatila je da se nešto strašno dogodilo.

- Planirao je odvesti me na rođendansku večeru. Danas (subota, op.a.) mu je rođendan. Planirao je naše zajedničko Valentinovo... - rekla nam je kroz suze.

Tragično preminuli Osječanin bio je i poštovani član Lovačkog društva Mursa.

- Doista ne mogu vjerovati da ga više nema. Tko zna što se moralo dogoditi da ne čuje vlak. Još smo se jučer čuli i dogovarali danas za lov u Tikvešu (jučer nap.a.) - kazao nam je Domin Stanušić, predsjednik LD Mursa. Kako je dalje dodao, Jukić je bio pomoćnik voditelja lovne gospodarske osnove, voditelj kinologije te član izvršnog odbora Lovačkog društva Mursa.

Za vrijeme očevida željeznički je promet na pruzi Osijek-Vinkovci bio u prekidu skoro četiri sata. Zastoj je trajao od 20.30 sati do 00.15 sati.

Sandra LACIĆ
BAVIO SE KONJIMA

Marijan Jukić bavio se konjima i preponskim jahanjem. Bio je i član Konjičkog kluba osijek. Bavio se i potkivanjem konja. I u krugovima gdje se ljudi bave konjima bio je vrlo cijenjen.

LIDIJA M.

Marijanova djevojka

Marijan se u posljednjem trenutku okrenuo prema vlaku. Nadala sam se da se bacio u stranu...

Možda ste propustili...

U ZAGREBAČKOM NASELJU PEŠČENICA

Eksplozijom do bankomata

Najčitanije iz rubrike