Mozaik
OSJEČKA GLUMICA IVONA KUNDERT

U "Crno-bijelom svijetu" igram Slavonku
Vlatku koja je moja suprotnost
Objavljeno 31. siječnja, 2015.
Jednako koliko smo ozbiljno radili, toliko smo se i zabavljali

Hrvatska televizija uskoro, navodno krajem veljače, počinje prikazivati dugo očekivanu dramsku seriju "Crno-bijeli svijet" Gorana Kulenovića.

Serija u 12 epizoda tematizira početak 80-ih godina prošloga stoljeća u Zagrebu i opjevano razdoblje novog vala. Važnu ulogu u seriji igra i Ivona Kundert, mlada osječka glumica, koja je sve traženija u kazališnim, televizijskim i filmskim projektima ne samo u Hrvatskoj već i šire.

- Ne bih željela otkrivati puno detalja iz serije da gledateljima ne kvarim doživljaj. No mogu reći igram Vlatku, jednu od najboljih prijateljica jednog od glavnih ženskih likova Marine. Vlatka je Slavonka i jako mi je drago da sam igrala baš Slavonku. Vlatka je moja suprotnost, potpuno drukčija nego što sam ja privatno. Zato, kada su me izabrali za tu ulogu, nekako nisam mogla vjerovati... No, baš zato mi je to bio veliki izazov i baš zato mi je ta uloga tako draga i lijepa. Bila mi je kreativna da je utjelovim i jako mi je drago što sam do sada imala prigodu igrati karakterno različite uloge, dakle nisu me smjestili ni u jednu 'ladicu'. I svaki put sam uspjela pronaći jedan novi dio sebe. Sretna sam zbog toga - priča Ivona, koja se ovih dana nalazi na kratkom odmoru u rodnom Osijeku, gdje se druži sa svojom obitelji i prijateljima.

- Pregrubo bi bilo reći da je Vlatka štreberica. Opisala bih je kao mladu, posloženu curu koja radi u redakciji jednog zagrebačkog lista za mlade i koja voli imati sve pod kontrolom. Problem je samo što sjedne na krivi vlak... (smijeh) Vlatka nosi velike naočale, ja nikad nisam imala problema s dioptrijom, njoj nije bitan fizički izgled, ja se volim srediti... Kad sam stvarala ulogu, inspiraciju sam pronašla u pet-šest kolega i prijatelja iz srednje škole. Ajša u 'Larinom izboru' bila mi je minutažom veća uloga, ali i ovdje se pojavljujem u šest od 12 epizoda. Vlatka je možda i preposložena, konzervativna, i čak potajno ludo zaljubljena. Veselilo me na setu raditi upravo tu vrstu emocije - prepričava mlada glumica, inače "freelancerica", koja nigdje trenutačno nije u stalnom angažmanu.

Podsjeća se da je svoj dio za seriju "Crno-bijeli svijet" snimala prošlog proljeća, a snimanje pamti kao lijepo i zanimljivo.

- Jednako koliko smo ozbiljno radili, toliko smo se i zabavljali. Goran Kulenović i Igor Mirković su vrhunski profesionalci, a cijela produkcija HRT-a odlično je funkcionirala. To je veliko iskustvo za mene. Prošlo je već deset mjeseci i ne mogu dočekati da vidim konačan proizvod - priznaje Ivona, koju je šira javnost zapazila i u odličnoj i popularnoj televizijskoj povijesnoj seriji "Borgia" Toma Fontane.

U središtu pozornosti medija u istočnoj Hrvatskoj našla se ovih dana i jer glumi u predstavi "Ti loviš!" slovenskog autora Saše Eržena u produkciji Hrvatskog doma Vukovar.

- To je moja prva uloga u nekoj dječjoj predstavi i beskrajno sam sretna što sam konačno dobila takvu priliku. Ponovno sam našla dijete u sebi dok sam glumila Vilenjaka, a moje drage kolege Selma Mehić i Nenad Pavlović likove Zeca, odnosno Psa. To je super jer bismo mi glumci trebali doživotno biti djeca. Ovakve predstave nas, srećom, podsjećaju na to - dodaje nasmiješena 27-godišnja Ivona. Napominje kako je još uvijek angažirana u predstavi "Zločin i kazna" redatelja Zlatka Svibena, koja se nalazi na repertoaru Gradskog dramskog kazališta Gavella.

Što se tiče planova za 2015. godinu, u prvom planu je jači angažman na finiširanju studiranja na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, gdje se nalazi na završnoj godini diplomskog studija.

- Tamo se veselim novim izazovima i radu s profesorima, primjerice s Bobom Jelčićem i Krešom Dolenčićem. Nove potencijalne kazališne uloge tek dogovaram, a sada mi je u planu jedan veći filmski projekt koji će se snimati izvan granica Hrvatske, točnije na jugu Europe. No, ne smijem ništa više odavati. Vjerujem da će se uskoro znati puno više o tome - zaključuje Ivona.

Tomislav LEVAK
Srce mi se nalazi preko granice

Kada su mlade, lijepe i slobodne glumice u pitanju, uvijek se otvara pitanje privremene ili trajne ljubavne veze. Kako Ivona Kundert stoji na tom planu, upitali smo ju. "Ha-ha, znala sam da neće proći bez ovoga... Mogu samo reći da mi se srce posljednjih mjeseci nalazi preko granice. No, gdje i kod koga, to neka za sada još ostane tajna", zagonetno ističe Ivona. Otkriva tek kako sebe i dalje u budućnosti vidi kao osobu s bezbroj kofera, bez stalnog mjesta boravka, stalno u zračnim lukama. "Ne planiram se ikada vezati samo za jedno mjesto. Vežu me samo rad i ljubav, a to je svuda po svijetu", naglašava ona.

NE BIH

ŽELJELA OTKRIVATI PUNO DETALJA IZ SERIJE DA GLEDATELJIMA NE KVARIM DOŽIVLJAJ

Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike