Regija
ČLANOVI KLUBA SDP-A, HNS-A, SU-A NAPUSTILI VIJEĆE

“Zakuhalo” na Borovu i
kadrovskim promjenama
Objavljeno 31. siječnja, 2015.

VUKOVAR - Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Vukovara uzavrelo je već na aktualnom satu (koji je trajao dva sata), koji su članovi Kluba SDP-a, HNS-a, SU-a napustili, vrativši se na prvoj točki dnevnog reda sjednice. Na aktualcu je najviše pitanja gradonačelniku Ivanu Penavi upućeno u svezi s tvrtkom Borovo.

- Napustili smo Gradsko vijeće ne samo zbog teme Borova nego zbog načina funkcioniranja Gradskog vijeća. Uprava Borova gradu je uputila dopise tražeći tematsku sjednicu. Već četvrti aktualni sat tema je Borovo. Ako je nešto goruće pitanje kao što je tvrtka Borovo u kojoj radi 800 ljudi, onda neka predsjednik Uprave Borova dođe i odgovara na pitanja, a ne da se stalno manipulira podatcima - kazao je Nenad Bučko (HNS), vijećnik Kluba SDP-a, HNS-a, SU-a.

- Već dvije ili tri godine govorim o Borovu, svatko od vijećnika je imao pravo zatražiti tematsku sjednicu, no nitko to nije napravio. Radnici Borova su od 1. siječnja na minimalcu, prošla je predstečajna nagodba. Ako želite dati šansu Vukovaru i tvornici Borovo, mora pomoći država - istaknuo je Penava.

- Mi kao vijećnici SDP-a, HNS-a i SU-a napustili smo sjednicu i zbog kadrovske politike. Hrvatski, tada maloljetni, dragovoljac Srđan Šijaković ostaje ovih dana bez posla u gradskoj upravi. Ako je, prema tvrdnjama gradonačelnika, primljen neredovnim putem, zna se koji je postupak. Na temelju njegova rada ne postoje razlozi da ga se smijeni - istaknuo je Bučko, na što je gradonačelnik Penava ustvrdio kako Šijaković nema potrebne kvalifikacije za mjesto informatičara u gradskoj upravi.

Jedno od pitanja gradonačelniku bio je i otpis dugova.

- Uvijek sam za pomoć sugrađanima, Vukovar je jedan od gradova koji najviše izdvajaju za socijalni program, no još nismo odlučili hoćemo li ići na otpis dugova - odgovorio je Penava.

- Gospodarstvo je prioritet, bilo je značajnih potpora koje su donijele pozitivne rezultate. Posebno treba istaknuti gotovo 100 posto realizirane potpore osnivanju obrta i jednostavnih društava s ograničenom odgovornošću, zahvaljujući kojima je 46 radnih mjesta - istaknuo je Penava u izvješću za proteklo polugodišnje razdoblje. Mario Kokaj

Pet novih pročelnica gradskih ureda i jedan pročelnik

Pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i ured gradonačelnika je Sanja Tokić, prof.; Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović, prof.; Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić, dipl. oec.; Službe za unutarnju reviziju Nives Gažo, mag. iur. Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša je Goran Martinović, dipl. ing. građ., a pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam je Marina Sekulić, prof.

Prema riječima gradonačelnika, još nema odluke o oprostu duga siromašnima

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana