Sport
HOK BOROVO VUKOVAR

Visoke ambicije nisu bez pokrića
Objavljeno 30. siječnja, 2015.

Može biti čudno, a i ne mora, što su čelnici muškog vukovarskog odbojkaškog prvoligaša održali konferenciju za novinare malo zapadnije, u slavonskoj metropoli.

HOK Borovo Vukovar vode ljudi koji su ostavili traga na osječkoj odbojkaškoj sceni, a i igrački kadar trenutno čini dosta onih koji su godinama igrali za neke od klubova u gradu na Dravi. Stoga je u hotelu Ariston vladala domaća atmosfera.

- Naravno da smo mi vukovarski klub, ali željeli smo da se malo i mediji na ovom području upoznaju s našim ambicijama i planovima - kaže sportski direktor Vladimir Barić, koji je bio u društvu tajnika Krunoslava Leke i novog trenera Miroslava Đekića, a nazočila je i većina seniorskog pogona, koji inače ima 18 imena (u klubu su još dva trenera i 30-ak kadeta i juniora).

- Osnažili smo stručni, ali i igrački kadar uoči drugog dijela sezone. Novi trener je mlad ali s iskustvom, stručnjak koji je godinama radio u ženskom prvoligaškom okruženju. Stiglo je i pet novih igrača (Puljić, braća Vranješ, Pap, Dudaš), koji s kadrom koji je dosada bio na raspolaganju čine cjelinu, koja je u stanju u djelo provesti naše želje - naglašava Barić.

U Borovo-Vukovaru ne kriju svoje ambicije. U preostala dva kola žele zadržati četvrto mjesto u Skupini II, a potom napasti dva mjesta koja sljedeće sezone nose sudjelovanje u elitnom društvu, osam najboljih u državi. Prvi korak prema prvom cilju je napravljen.

- Prošlog smo vikenda ostvarili značajnu pobjedu u Puli, protiv jedinog konkurenta u borbi za četvrto mjesto. Slavili smo u tri seta, uzeli tri boda i sada imamo jedan više od Centuriona. Kratko sam vrijeme s momčadi, oko dva tjedna, ali, ovako na prvu, mogu reći da je postojeći kadar sposoban izboriti ono što se od njega i očekuje - optimističan je Đekić.

Ostala su do kraja još dva kola, u nadolazećem Borovo-Vukovar gost je posljednjeplasiranog Broda, a potom ih još čeka domaći ogled s Varaždinom, koji je mjesto ispred „fenjera“. Šest bodova je u igri, a ako je suditi po prvoj ovogodišnjoj utakmici, bodovni saldo će se popuniti maksimalno i u svojoj prvoj sezoni među prvoligašima klub će se boriti za plasman u najjači, prvoligaški razred. N. Benčina

Možda ste propustili...

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike