Sport
NK OSIJEK

Rukavina još nije definirao
momčad za start u Zadru
Objavljeno 30. siječnja, 2015.
Tek u posljednjem tjednu, uoči gostovanja u Zadru, definirat će se upitnici vezani uz momčad

Nogometaši Osijeka danas će zaključiti pripreme u Novigradu. Bar prema trenutačnoj situaciji, trener Tomislav Rukavina neće se iz Istre vratiti s pretjerano puno novih spoznaja kada je u pitanju prva momčad.

Čak i sam priznaje kako još uvijek ima određenih dvojbi kada je u pitanju momčad koju će postaviti na proljetnoj premijeri u Zadru.

- Konture momčadi imamo, ali ne mogu sa sigurnošću tvrditi koja će momčad istrčati na startu drugog dijela prvenstva protiv Zadra. U nekim odlukama trebale bi mi pomoći i još te dvije preostale utakmice u Novigradu (razgovarali smo prije jučerašnjeg susreta protiv Celja, nap.a.). Uglavnom, upitnike vezane uz neke pozicije u prvoj momčadi definirat ćemo nakon povratka u Osijek - kaže Tomislav Rukavina, trener nogometaša Osijeka.

Najveću tjeskobu mu i dalje izazivaju stoperske pozicije, jer su na njima redom igrači koji su jesenas uglavnom imali status pričuva. Do susreta sa Zadrom u prvom proljetnom kolu ništa se oko toga pitanja više ne može promijeniti jer Osijek neće imati vremena za registraciju novih igrača.

- Kadar koji imamo ovdje na raspolaganju koristit ćemo u prvom kolu protiv Zadra. Ako nam eventualno dođu još neka pojačanja, na njih ćemo moći računati tek od susreta sa Splitom, i to ako budu u dobro tjelesnom stanju - kaže Rukavina.

U Zadru bi možda mogli zaigrati oni igrači koje bi eventualno Rijeka ustupila Osijeku. Papirologija oko posudbe može se završiti u jednom danu. Osim toga ti su igrači prošli pripreme i zato će se, ako su kvalitetni, brzo i lako uklopiti u momčad. No te priče o posudbama s Kantride još uvijek su “golub na grani”.

Zanimljivo, Rukavina malo priča o napadačima, a i oni su jedan od uzroka trenerovih glavobolja. Teško zabijaju i kada im se prilike pripreme, a Rukavina od njih očekuje i više individualnih akcija u završnici akcija.

- Relaltivno lako dođemo do zone iz koje se može opasno ugroziti suparnička vrata, ali tu nastaju problemi. Zasad naši napadači nikako ne uspijevaju napraviti kvalitetan završni korak u tim akcijama. Uvijek im lopta negdje zapne - priča Rukavina.

U ovom trenutku prednost na jedinoj napadačkoj poziciji ima Jasmin Mešanović, a tu je i Antonio Perošević. Vijesti iz Novigrada govore kako je prošlosezonski spasitelj Josip Barišić u nekom čudnom psihološkom stanju, pa zbog toga u ovom trenutku nije u prvom planu. No njemu se i prije znalo događati da iz trećeg reda iskoči u prvi plan.

Iskreno, teško je u ovom trenutku davati bilo kakve prognoze kada je NK Osijek u pitanju. Sa strane stvari ne izgledaju blistavo, ali, tko zna, možda se u svlačionici pojavi neka čudna kemija. Uostalom, i dalje smo pri stajalištu kako Osječane od boljih rezultata prije svega dijele mentalne barijere. Treba im samo nešto više hrabrosti i odlučnosti, pa ako hoćete, i sportske drskosti za bar malo bolju ukupnu sliku. Ono što je sigurno - bit će to još jedno napeto i teško proljeće za NK Osijek.

Dalibor KELER
BEZ LAŠTRE U ZADRU

Neven Laštro, koji je stigao kako bi pojačao obranu “bijelo-plavih”, neće to moći učiniti na proljetnoj premijeri u Zadru. On još nije potpisao ugovor s “bijelo-plavima” (učinit će to tek nakon povratku momčadi s priprema op.a.), a dok je situacija takva nije moguće pokrenuti proces registracije. Stoga će Laštro svoj debi u bijelo-plavom dresu imati u 21. kolu, kada će u Gradskom vrtu gostovati Split.(D.Kl.)

PORAZ OD CELJA, KRKA ZA KRAJ

Nogometaši Osijeka doživjeli su prvi poraz tijekom priprema za proljetni dio sezone. Od njih je bolja bila momčad slovenskog prvoligaša Celja s 2:1(2:1). Trener Rukavina nije na travnjak poslao najjaču momčad, ali bijelo-plavi su pružili dobru igru protiv Celjana koji su jesen završili na visoko trećem mjestu u prvenstvu Slovenije. Osijek je poveo u 12. minuti pogotkom Andreja Lukića, ali su do odmora Slovenci preokrenuli pogocima Ahmedija u 23. i 42. minuti. U nastavku Osijek je pritiskao, ali promjene rezultata više nije bilo. Bijelo-plavi su nastupili u sastavu: Lončarić, Špehar (od 39. Arsenić), Laštro, Lukić, Čuljak, Vitaić, Jamak, Škorić (od 46. Husić), Mandić, Baraban (od 86. Glavaš) i Aganspahić (od 70. B. Barišić).

Osječani danas igraju posljednju utakmicu tijekom boravka u Novigradu, a suparnik će im biti još jedan slovenski prvoligaš Krka iz Novog Mesta.(D.Kl.)

Najčitanije iz rubrike