Mozaik
SVE JE SPREMNO ZA KONCERTE SEVDAHA U SLAVONIJI

Sarajevski jazz-sevdah bend prvi
put nastupa u Vinkovcima i Osijeku
Objavljeno 30. siječnja, 2015.
Sevdalinka za svakoga od članova benda ima različitu važnost i značenje.

Stigli su iščekivani premijerni koncerati sjajnog sarajevskog jazz-sevdah benda Divanhana, koji će se održati danas, 30. siječnja u Vinkovcima, u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić”, a dan poslije, 31. siječnja, u Osijeku, u kinu Europa.

U sevdah su, priznaju svi članovi benda, bez iznimke svi zaljubljeni, a repertoar koji premijerno predstavljaju slavonskoj publici donosi duh tradicijske glazbe, ponajprije sevdaha, odjeven u moderne i neodoljivo lepršave aranžmane. Glazbenici udruženi u bend Divanhana susreli su se na Glazbenoj akademiji u Sarajevu 2009., od kada je iz njihova prijateljstva i velike ljubavi prema sevdahu proizašla glazbena sinergija koja ih je u ovih nekoliko godina pretvorila u ponajbolje pronositelje sevdalinke diljem Europe.

- Nadahnuće za glazbeno stvaranje crpimo iz svakodnevnog života, našeg prijateljstva, različitih glazbenih žanrova koje spajamo u našim pjesmama i energije koju stvaramo kad se naše kreativnosti sudare - otkriva Leila Ćatić, pjevačica Divanhane, čija emotivna interpretacija sevdalinki rijetko koga ne obara s nogu.

Sevdalinka, kažu “divanhanci” za svakoga od članova benda ima različitu važnost i značenje.

- Neki su uz nju rasli, neki su je kroz život i glazbeno obrazovanje pokupili i prisvojili k srcu, a neki su je, kao ja, iz znatiželje istraživali, proučavali njezinu formu i tematiku te se s vremenom zapleli u njenu ljepotu - dodaje Neven Tunjić, pijanist Divanhane.

Dok odbrojavaju dane do koncerata u Vinkovcima i Osijeku, članovi Divanhane pripremaju se i snimanje novog albuma što će u cijelosti obaviti u Njemačkoj, a odmah nakon osječkog koncerta, u veljači ih očekuju koncertni nastupi u u Linzu, u Austriji, u Zürichu, u Švicarskoj te u Ljubljani, u Sloveniji.

Ulaznice za koncerte u pretprodaji se mogu kupiti online (www.Entrio.hr) i na sljedećim prodajnim mjestima po cijeni od 40 kn: u Vinkovcima na blagajna Gradskog kazališta, te u Osijeku u Pubu Zeleni zub (Stepinčeva 43), na blagajni kina Urania te na dan koncerta na ulazu u kino Europa, ali i u Agenciji Luminis (Županijska 1) i na kiosku Daily News u Kauflandu. Na dan koncerta ulaznice na svim prodajnim mjestima prodavat će se po 60 kuna!(N.Vek.)

Članovi Divanhane pripremaju se i za snimanje novog albuma, što će u cijelosti obaviti u Njemačkoj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike