Osijek
PROTEKLIH DANA ZABILJEŽENO JE NEKOLIKO POVREMENIH ZASTOJA U TRAMVAJSKOM PROMETU

Kvar otklanjamo noću, riječ je o manjem problemu
Objavljeno 30. siječnja, 2015.

Vezani članci

DANAS U GČ GORNJI GRAD

Tribina o cijenama karata GPP-a

Zastoj tramvaja u utorak otkrio je kvar na visokonaponskom kabelu u zemlji, negdje između naponskih postaja kod “Žutog naselja” u Retfali i Svilajske ulice, a zbog navedenog kvara došlo je do određenog preslagivanja u tramvajskom prometu. Tako su na liniji 1 Zeleno polje - Višnjevac u promet pušteni isključivo tramvaji manje snage, dok su veći, duži, teži i snažniji tramvaji GT6, takozvani genšeri, prebačeni na liniju 2 prema Bikari.

Iako nas u GPP-u uvjeravaju da nakon što je problem detektiran nije bilo zastoja na liniji 1, putnici su se žalili da tramvaje dugo čekaju, a mogli su se čuti i komentari kako tramvaji ne voze jer nema struje.

- Na liniji Zeleno polje - Višnjevac, gdje je problem i detektiran, nije bilo novih zastoja ni komplikacija, a u otklanjanje kvara krenuli smo noću, kada tramvaji ne voze, kako ne bismo ometali promet autobusima ili inkomodirali putnike. Intenzivno radimo na tome da utvrdimo točno mjesto kvara te ga što prije otklonimo. Problema smo u četvrtak imali na drugoj tramvajskoj liniji, u Vinkovačkoj ulici. No, tamo kvar nije na instalacijama, nego smo problema imali s vozilom GT6. Riječ je o izoliranom incidentu koji nije stvorio veće probleme, a pokvareni tramvaj vratili smo u remizu, gdje su naši mehaničari otklonili kvar - rekao nam je Nebojša Dmitrović, rukovoditelj GPP-ove tehnike.

Zbog problema na instalacijama na liniji 1 opet se sve glasnije priča o tome kako je s dodanim kilometrima pruge na ovoj liniji sustav doveden na vršnu opterećenost. Navodno je problem u nedovoljnoj snazi i velikoj udaljenosti između naponskih postaja, zbog čega pri vršnom opterećenju sustava i dolazi do problema. U GPP-u su ove priče već demantirali, a direktor Alan Brezovac rekao je kako bi sustav mogao podnijeti još tramvaja bez ispada. Mogući su izolirani problemi, a u GPP-u tvrde kako takvi ispadi nisu povezani s pričama o nedostatcima u mreži. I. Sekol

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike